Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη για Πανεπιστήμιο-Χρυσοχοΐδη: Νομοθετική σύγχυση Κυβέρνησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη για Πανεπιστήμιο-Χρυσοχοΐδη: Φανερώνει τη νομοθετική σύγχυση της κυβέρνησης – Δελτίο Τύπου της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ.

Τζούφη για Πανεπιστήμιο-Χρυσοχοΐδη

Με Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε η Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ομιλεί περί νομοθετικής σύγχυση και προχειρότητας της Κυβέρνησης, αναφορικά με την ίδρυση Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων & Αντιμετώπισης Κινδύνων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Μ. Τζούφη: «η ίδρυση του Πανεπιστημίου-Χρυσοχοΐδη φανερώνει τη νομοθετική σύγχυση της κυβέρνησης»

Για νομοθετική σύγχυση και προχειρότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, σχετικά με την ίδρυση Εθνικής Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων & Αντιμετώπισης Κινδύνων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Ιδρύετε μια Σχολή εκτός πανεπιστημίων που θα χορηγεί μεταπτυχιακούς τίτλους, με διαδικασίες ξένες στην ακαδημαϊκή πρακτική και ουσία.

Πριν λίγες ημέρες νομοθετήσατε την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων στα ΑΕΙ και καταργήσατε την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ώστε να θεσπίσετε μια νέα αρχή σύμφωνα με τις κομματικές σας επιδιώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, η νέα αρχή (ΕΘΑΑΕ) έχει ως αποστολή τη διαμόρφωση και υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την κατανομή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, την αξιολόγηση και πιστοποίηση της ποιότητας λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Νίκη Κεραμέως για ασυνέπεια.

«Η υπουργός Παιδείας υπογράφει την ίδρυση μιας νέας Σχολής χωρίς σχέδιο, χωρίς εκθέσεις βιωσιμότητας και σκοπιμότητας και δίχως τη γνώμη της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης διορισμού του νέου Προέδρου της Αρχής κ. Μήτκα και η κυβέρνηση αυτοαναιρεί το νομοθετικό της έργο σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας».

Συνεχίζοντας, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε:

«μειώνετε τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, εισάγετε ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων, σπεύδετε να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των κολεγιαρχών και των ιδιωτικών συμφερόντων. Τώρα δημιουργείτε μια Σχολή εκτός αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, ενώ κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ ζητούν επίμονα την ίδρυση Πανεπιστημίου Τουρισμού υπό το υπουργείο Τουρισμού».

«Μας λοιδορήσατε επειδή αναδιαμορφώσαμε τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας με τρόπο συνεκτικό, έπειτα από εκτενή διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Μας κατηγορήσατε ανοιχτά για συνδιαλλαγή και προεκλογικά παιχνίδια. Σήμερα, προχωράτε στην ίδρυση του “Πανεπιστημίου Χρυσοχοΐδη”, αναπαράγοντας στρεβλώσεις του παρελθόντος, δίχως ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και με έντονο άρωμα εξυπηρετήσεων».

Τέλος, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως μετά και τις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες απαξίωσης των δημόσιων πανεπιστημίων και την ισοτίμηση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών κολεγίων, η τριτοβάθμια εκπαίδευσης της χώρας δεν αντέχει πρόσθετες υποβαθμίσεις και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο άρθρο.

Δείτε το σχετικό video

 Δείτε επίσης

Νέο νομοσχέδιο Παιδείας: Τι διατάξεις θα περιλαμβάνει – Ανακοινώσεις Κεραμέως
Απαντήσεις Κεραμέως-Ζαχαράκη στη Βουλή: ΔΟΑΤΑΠ-Ειδικό Βόνιτσας-Πρόγραμμα Παιδείας-Νομοσχέδια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση