Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μ. Τζούφη: “Η Δημοκρατία δε μπαίνει στο ψυγείο-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μ. Τζούφη: “Η Δημοκρατία δε μπαίνει στο ψυγείο – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ” – Δηλώσεις της Βουλευτή και αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Σε δηλώσεις μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Ιωάννινα, προέβη η Βουλευτής και αναπληρώτρια Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη αναφορικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.

Η Μερόπη Τζούφη χαρακτήρισε “Οδοστρωτήρα για τα Πανεπιστήμια” το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημείωσε δε πως οι διατάξεις για την εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης εντός των ΑΕΙ επαναφέρουν μνήμες από σκοτεινές περιόδους της ιστορίας και επεσήμανε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει εκφράσει την αντίθεσή της.

Επίσης η κ Τζούφη δήλωσε πως

η κυβέρνηση επιδιώκει τον αποκλεισμό 20.000 μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με σκοπό να κατευθύνει όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ιδιωτικά κολέγια και τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Παιδείας φρόντισε πρόσφατα να εξισώσει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των δημόσιων ΑΕΙ”.

Όσον αφορά στις διαγραφές φοιτητών

η Βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία, δεδομένων των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία.

Τέλος,

ειδική αναφορά έκανε στην προσπάθεια να απαγορευτούν οι εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα τον κορονοϊό.

“Η κυβέρνηση προσπάθησε για τρίτη συνεχή φορά να αναστείλει το Άρθρο 11 του Συντάγματος. Όμως η απαγόρευση έσπασε στην πράξη γιατί τα δικαιώματα και η Δημοκρατία δεν μπαίνουν στο ψυγείο”, τόνισε με έμφαση η Μερόπη Τζούφη.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

 Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Πραγματοποιήθηκε το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή-Αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Φίλης: Νομοθετικό μορατόριουμ για να επανέλθει η ηρεμία στην Εκπαίδευση

Δείτε ακόμη

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών: Τι ειπώθηκε με τον Υφ. Παιδείας Α. Συρίγο για την ομάδα προστασίας ΑΕΙ
Χαρά Κεφαλίδου-Δήλωση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια που κατέθεσε η Κυβέρνηση
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Αλέξης Τσίπρας: Διαδικτυακή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια
Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών-Συνάντηση με ΚΙΝΑΛ για το σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση