Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη προς Κεραμέως: “Παραδεχτείτε το-σχεδιάσατε την ΕΒΕ για να κόψετε το 1/3 των υποψηφίων”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη προς Κεραμέως: “Παραδεχτείτε το – σχεδιάσατε την ΕΒΕ για να κόψετε το 1/3 των υποψηφίων”-Η τοποθέτηση κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ στη Βουλή.

Τζούφη προς Κεραμέως

“Το Υπουργείο Παιδείας νομοθετεί με ψέματα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και προσπαθώντας συστηματικά να αποκρύψει πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στην εκπαίδευση” τόνισε η Μερόπη Τζούφη.

Εδώ το video της τοποθέτησης

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή, υπογράμμισε πως “η Νίκη Κεραμέως αδιαφορεί για την αντίθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων, όπως και για το αίτημα χιλιάδων μαθητών που ζητούν να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να παραιτηθεί”.

Αναφορικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ),

σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί πως σχεδίασε το νέο εξεταστικό σύστημα με σκοπό να αποκλείσει το 30% των υποψηφίων.

“Ακόμα και σήμερα αρνείται να δημοσιοποιήσει τον ακριβή αριθμό των αποκλεισμένων μαθητών, ενώ υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, κατηγορεί τα ΑΕΙ αποκρύπτοντας πως εξανάγκασε τα τμήματα να κάνουν οικονομία στους εισακτέους λόγω της περικοπής της χρηματοδότησης κατά 20%”.

Στο πλαίσιο αυτό,

η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας για το ρυθμό αποφοίτησης των φοιτητών είναι παραπλανητικά.

“Η Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεπεράσει ευρωπαϊκούς στόχους για το 2020, με τους νέους ηλικίας 25-34 να έχει λάβει πτυχίο ΑΕΙ κατά 43,7%” ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως η ΝΔ επιδιώκει να απομακρύνει τη χώρα από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Αναφερόμενη

στην ανακατεύθυνση μαθητών -ακόμα και αριστούχων- στα δημόσια ΙΕΚ, η Μερόπη Τζούφη υπογράμμισε πως η δυνατότητα αυτή υπήρχε ήδη για όσους αποφοιτούν από το Λύκειο.

Παράλληλα,

ανέφερε πως οι διαθέσιμες θέσεις δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προσωπικό και υποδομές.

Δείτε επίσης

Τσίπρας για κατάργηση ΕΒΕ και Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας περί εμπαιγμού των νέων παιδιών
Το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα-Συνέχιση της κόντρας Φίλη-Κεραμέως στη σημερινή 2η Ανάγνωση
Κεραμέως στη Βουλή: 7 στους 10 κρίνουν θετικά την αξιολόγηση και την ΕΒΕ στα Πανεπιστήμια
Κεραμέως για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Η επιλογή των εισακτέων έγινε από τα Πανεπιστήμια, όχι από το Υπουργείο
Κεφαλίδου-Δήλωση για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ: Σωστό μέτρο αλλά ανεπαρκώς και βιαστικά εφαρμοσμένο

Δείτε ακόμη

Αιτήσεις για μόνιμο διορισμό κλάδων ΠΕ01, 02, 03, 04.01, 04.02, 04.04, 04.05, 05, 06, 08, 33, 60, 70, 78 και ΠΕ79.01
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για τους αρνητές
Διδακτική η προϋπηρεσία στα ΚΕΔΑΣΥ-ΚΕΣΥ-ΚΕΔΔΥ-ΚΔΑΥ-ΚΕΠΕΑ-ΚΕΑ-ΚΠΕ: Διάταξη στο σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ
Πέτσας για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εκπαιδευτικών: Οποιοσδήποτε σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία έθεσε το ζήτημα αυτό
Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό στη γενική: Ποιοι διορισθέντες στην Ειδική Αγωγή έχουν δικαίωμα αίτησης και ποιοι όχι
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση