Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη για ιδιωτική εκπαίδευση: Δώρο στους σχολάρχες το νομοσχέδιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη για ιδιωτική εκπαίδευση: Δώρο στους σχολάρχες το νομοσχέδιο – Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τζούφη για ιδιωτική εκπαίδευση

“Νομοθέτημα που αποστρέφεται την Παιδεία ως κοινωνικό αγαθό, που την αντιμετωπίζει ως εμπορικό προϊόν και που εχθρεύεται τους λειτουργούς της, τους μαθητές και τις οικογένειές τους», χαρακτήρισε η Μερόπη Τζούφη το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ιδιωτική εκπαίδευση”.

Η αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε πως η κυβέρνηση δυναμιτίζει την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ παραχωρεί τη συνταγματικά και λειτουργικά κατοχυρωμένη εποπτεία της Πολιτείας στους σχολάρχες.

Υπογράμμισε επίσης πως

“το νομοσχέδιο λύνει τα χέρια των ιδιοκτητών ώστε να προχωρήσουν σε απολύσεις και απελευθερώνει τους τίτλους σπουδών από τον απαραίτητο κρατικό έλεγχο, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας στην έκδοσή τους και αμφισβητώντας την ισονομία μεταξύ μαθητών των δημοσίων και των ιδιωτικών σχολείων”.

Στη συνέχεια ανέφερε πως

“οι πάντες -πλην των ιδιοκτητών- ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ακόμα και της ΔΑΚΕ, δηλαδή της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκεινται στη ΝΔ”.

Παράλληλα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ζήτησε εξηγήσεις από τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν πως ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων χρηματοδότησαν με ποσό άνω των 100.000 ευρώ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα έκανε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Τέλος, σημείωσε πως

η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων πρέπει να συζητήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά, υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορονοϊού και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία για την υγειονομική θωράκιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δείτε το video με την ομιλία

  Δείτε επίσης

Κεραμέως για ιδιωτική εκπαίδευση στη Βουλή: Από τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη δημιουργική εποπτεία
Φίλης-ιδιωτική εκπαίδευση: Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
Νομοσχέδιο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση
Διορισμοί εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ με Braille και Νοηματική: Διάταξη στο νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση