Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη-Μηχανικοί πρώην ΤΕΙ: Να εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη-Μηχανικοί πρώην ΤΕΙ: Να εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ώστε χιλιάδες πτυχιούχοι των πρώην ΤΕΙ να απεγκλωβιστούν από το καθεστώς αδικίας.

Τζούφη-Μηχανικοί πρώην ΤΕΙ

Με δήλωσή της η  αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη καλεί την κυβέρνηση να  εφαρμόσει άμεσα το νόμο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τμημάτων Μηχανικών, ώστε χιλιάδες πτυχιούχοι των πρώην ΤΕΙ να απεγκλωβιστούν από το καθεστώς αδικίας.

Δείτε τη δήλωση της κας Τζούφη
«Άμεση εφαρμογή του νόμου για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών» 

Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει άμεσα το νόμο για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τμημάτων Μηχανικών, ώστε χιλιάδες πτυχιούχοι των πρώην ΤΕΙ να απεγκλωβιστούν από το καθεστώς αδικίας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και των συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ρύθμισε την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων καθώς και την αντιστοίχιση των Τμημάτων των Σχολών Μηχανικών με τα Τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών με το ν. 4610/2019.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη διαδικασία λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, δεν έχει γίνει τίποτα  προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, κατά την πρόσφατη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τις αντιστοιχίες ομοειδών τμημάτων, σχετικά με την επανέναρξη της διαδικασίας, για το ένα μόνο σκέλος, αυτό της αντιστοίχισης των Τμημάτων, είναι θετική και κινείται στη σωστή πορεία για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διάκρισης πολυτεχνικών και μη Τμημάτων Μηχανικών.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του νόμου (αρ. 66 και 257), ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων, επιλύοντας μια χρόνια στρέβλωση και αποκαθιστώντας την ισονομία μεταξύ των αποφοίτων.

Ευκαιρίες Καριέρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση: Διαδικτυακό σεμινάριο από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΚΠΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση