Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τζούφη-μόνιμοι διορισμοί τετραετίας: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 20.000

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τζούφη-μόνιμοι διορισμοί τετραετίας: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 20.000 – “Αν και βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς, τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία είναι σημαντικά” – Συνέντευξη της αναπληρώτριας Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Real FM.

Τζούφη-μόνιμοι διορισμοί τετραετίας

Για το νέο σύστημα διορισμών που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνυπολογίζει προϋπηρεσία, ακαδημαϊκά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια, μίλησε στον Real FM, η αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Μερόπη Τζούφη, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μόνιμων διορισμών με σκοπό την κομματική οικειοποίηση και αξιοποίηση.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει πως την επόμενη τετραετία θα χρειαστούν τουλάχιστον 20.000 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών και αν και βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς, τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία είναι σημαντικά, ο αριθμός των αναπληρωτών έχει ξεπεράσει τις 40.000 και στο πλαίσιο αυτό τα δημόσια σχολεία χρειάζονται περισσότερους μόνιμους διορισμούς.

Σχολιάζοντας τα πιθανά σενάρια για αλλαγή του συστήματος διορισμών, η Βουλευτής Ιωαννίνων υπενθύμισε πως η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως έχει εκφράσει την πρόθεση να επαναφέρει το γραπτό διαγωνισμό, ωστόσο παραμένει ασαφές το τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, παρατείνοντας το κλίμα «ανασφάλειας και αβεβαιότητας».

Η κα Τζούφη αναφέρθηκε και στα προβλήματα υποστελέχωσης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, στο μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και στο «πάγωμα» των προσλήψεων κατά την περίοδο των μνημονίων.

Τέλος έκανε λόγο για «τριπλή πανδημία», αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού, της γρίπης και του ιού RSV στα σχολεία και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα δεδομένου ότι οι περισσότερες τάξεις παρέμειναν πολυάριθμες, ενώ σημαντικός αριθμός μαθητών και καθηγητών νοσούν. Επιπροσθέτως τόνισε την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας και συστηματικού διαγνωστικού ελέγχου μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δείτε το σχετικό ηχητικό

Δείτε επίσης

Κόπτσης για διορισμούς 2023-νέα κριτήρια επιλογής εκπ/κών-νέες οργανικές-κένα 

Πρωθυπουργός-μισθοί εκπαιδευτικών: Ζητάμε πολλά από καθηγητές και δασκάλους και δίνουμε λίγα 

Μακρή-νέοι διορισμοί: Θα ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν γιατί είναι εκλογική χρονιά 

Κεραμέως-νέο σύστημα διορισμών: Το ετοιμάζουμε-Eνίσχυση κοινωνικών κριτηρίων-Τι είπε για γραπτό διαγωνισμό 

Αίτηση θεραπείας κατά οριστικών πινάκων ΑΣΕΠ: Η διαδικασία και οι προθεσμίες της προσφυγής 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση