Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μ.Τζούφη: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα με την πανδημία να κοχλάζει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μ.Τζούφη: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα με την πανδημία να κοχλάζει-Το μόνο μέτρο που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, παρά την έξαρση της πανδημίας, είναι ένα επιπλέον self-test.

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα

“Το μόνο μέτρο που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, παρά την έξαρση της πανδημίας, είναι ένα επιπλέον self-test” τόνισε η κα Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι

το πρωτόκολλο του “50%+1” αποτελεί κυβερνητικό εφεύρημα και όχι απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ τόνισε πως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, τα τμήματα κλείνουν με 1 έως 2 κρούσματα.

Επιπλέον,

υπογράμμισε την ανάγκη να εγκατασταθούν, εντός των σχολείων, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ ώστε να διενεργούν rapid-test με αξιόπιστο τρόπο.

Επίσης,

έκανε ειδική αναφορά στην επιβεβλημένη αραίωση των μαθητών, επισημαίνοντας πως το υπουργείο Παιδείας στοιβάζει 26 παιδιά στα 40 τ.μ. μιας αίθουσας, καταστρατηγώντας κάθε μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Παρόμοια, αναφέρθηκε στο συγχρωτισμό που προκαλείται από τις υπεράριθμες μεταφορές μαθητών και φοιτητών στα ΜΜΜ.

Στο πλαίσιο αυτό,

κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για συστηματική έλλειψη προετοιμασίας, διαχειριστική ανεπάρκεια και προχειρότητα, υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί πλέον η “ανοσία της αγέλης”.

Τέλος, η Βουλευτής Ιωαννίνων

του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως είναι λανθασμένη η άποψη ότι η “Ο” είναι λιγότερο επικίνδυνη, παραπέμποντας στην πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στο παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αυξημένη παρά την επικράτηση της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση