“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπ. Παιδείας για ΚΙΝΑΛ: Μας πιάνει θλίψη για την εμπάθεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπ. Παιδείας για ΚΙΝΑΛ: Μας πιάνει θλίψη για την εμπάθεια. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον μάταιο τούτο κόσμο, και ελπίζουμε να βρει παρηγοριά σε όλες τις θέσεις της ΝΔ που το ίδιο υιοθέτησε.

Υπ. Παιδείας για ΚΙΝΑΛ: Μας πιάνει θλίψη για την εμπάθεια

Απάντησε το Υπουργείο Παιδείας στην Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον κ. Γαβρόγλου…», όπου παραθέτει επτά (7) σημεία δράσεων του Υπουργείου Παιδείας, που σύμφωνα με μ αυτό προκάλεσαν τεράστιο κόστος στην Παιδεία και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στην απάντηση το ΥΠΠΕΘ, αναφέρεται στη θλίψη για την έλλειψη επιχειρηματολογίας αλλά και την ένταση της εμπάθειας της ανακοίνωσης και στο παράπονο του ΚΙΝΑΛ ότι η ΝΔ υιοθετεί τις θέσεις του αλλά τις κάνει πιο συντηρητικές!

Του εύχεται δε καλή επιτυχία στον μάταιο τούτο κόσμο, και να βρει παρηγοριά σε όλες τις θέσεις της ΝΔ που το ίδιο υιοθέτησε.

Δείτε την Ανακοίνωση – Απάντηση του ΥΠΠΕΘ στο ΚΙΝΑΛ

_____________________________

Η Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ: “Αποχαιρετώντας τον κ. Γαβρόγλου…”

Με σημερινή Ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής παραθέτει επτά (7) σημεία δράσεων του Υπουργείου Παιδείας που σύμφωνα με μ αυτόν προκάλεσαν ” τεράστιο κόστος στην Παιδεία και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης”.

Η αναφορά για τη Νέα Δημοκρατία

Η Ανακοίνωση με τίτλο “Αποχαιρετώντας τον κ. Γαβρόγλου…”, πέραν της παράθεσης των επτά (7) σημείων, καταφέρεται και κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως αντιγράφει τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής και “αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό αν δεν τις «πασπάλιζε»  με συντηρητικές αντιλήψεις και δεν τις κακοποιούσε βάναυσα. με συντηρητικές αντιλήψεις και δεν τις κακοποιούσε βάναυσα”

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Ο Τομέας Παιδείας του Κινήματος καλεί  εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές “«να κλείσουν» τα αφτιά τους στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα  να απορρίψουν και τα επικίνδυνα συντηρητικά πειράματα της ΝΔ στον χώρο της εκπαίδευσης”

Τους καλεί δε να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο “θα είναι ο δημοκρατικός εγγυητής των εξελίξεων”.

Δείτε τα επτά (7) σημεία – δράσεις του ΥΠΠΕΘ, που καταγράφει το ΚΙΝΑΛ ως καταστροφικά για την Παιδεία:

– Κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία ( ΕΑΕΠ) .

– Διέλυσε το Γυμνάσιο και ιδιαίτερα το Λύκειο το οποίο με τις ρυθμίσεις που προώθησε  απώλεσε και τα τελευταία ψήγματα της μορφωτικής του αξίας.

– Αποδιοργάνωσε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εξαφάνισε την Τριτοβάθμια Τεχνική κι Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αρκετά Τμήματα που ίδρυσε πρόσφατα η Κυβέρνηση δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, είναι τελείως εικονικά.

Είναι Τμήματα τα οποία στερούνται προγραμμάτων σπουδών, προσωπικού (διδακτικού και διοικητικού), εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Έτσι θα δυσκολευτούν πολύ να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβριο.

– Απορρύθμισε τη διοίκηση της Εκπαίδευσης με παρεμβάσεις που στόχευαν τον έλεγχό της από υμετέρους.

– Επέβαλε στο σύνολο της Εκπαίδευσης τη λογική της ήσσονος προσπάθειας «ποινικοποιώντας» την αριστεία και «θάβοντας» κάθε ρύθμιση σχετική με την αξιολόγηση αλλά και την αυτοαξιολόγηση.

– Καλλιέργησε «φρούδες» ελπίδες σε γονείς και μαθητές για ελεύθερη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

– Μέχρι τέλους συνεχίζει να εμπαίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής αφού ακόμη δεν έχει προσδιορίσει τις οργανικές θέσεις για τις οποίες θα γίνουν οι διορισμοί.

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΚΙΝΑΛ

Δείτε ακόμη:

Μεταρρυθμίσεις και Δράσεις Υπουργείου Παιδείας 2015 – 2019

Προγράμματα Παιδείας: Τι λένε για την Εκπαίδευση ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση