Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπηρεσιακή Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας η κα Ιωάννα Χρήστου | Βιογραφικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπηρεσιακή Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας η κα Ιωάννα Χρήστου: Η επιλογή έγινε από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το νέο νόμο για το Επιτελικό κράτος | Βιογραφικό.

Υπηρεσιακή Γραμματέας Υπουργείου

Η κα Ιωάννα Χρήστου ορίστηκε ως Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Επιλογή από ΑΣΕΠ

Η επιλογή έγινε από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το νέο νόμο για το Επιτελικό κράτος, με αρμοδιότητες το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την επίβλεψη των δαπανών αυτού.

Η κα Χρήστου θήτευε έως πρότινος ως Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Βιογραφικό

Η ΟΙΕΛΕ παραθέτει βιογραφικό της κας Ιωάννας Χρήστου, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε πολύ δύσκολες εποχές.

 • Υπηρέτησε το δύσκολο αυτό χώρο με αξιοπρέπεια και ηθικό ανάστημα τηρώντας απαρέγκλιτα το νόμο και δίνοντας μάχες κατά της ασυδοσίας και ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούνταν τότε.
 • Στο έργο της αυτό τη βοήθησε η εμπειρία της στα ιδιωτικά σχολεία.
 • Ως πτυχιούχος του τμήματος κλασικής φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ασχολήθηκε με τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων και ιδιαίτερα των αρχαίων ελληνικών και της έκθεσης στην ιδιωτική εκπαίδευση επί δεκαπενταετία. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
 • Είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 • Η κ. Χρήστου είναι επίσης καταξιωμένη συγγραφέας.
 • Εχει συγγράψει τα ακόλουθα έργα: «Περί γραφής» (2006), «Παιδί και Ηλεκτρονικό Παιχνίδι» (2007), «Ο Θεός με θυμόν» (Μπαρτζουλιάνος, 2009), «Το Δείπνο» (2010) και «Υπεγραφία» (2017).
 • Εχει δημοσιεύσει άρθρα στα περιοδικά «Φιλόλογος» και «Σύγχρονη Εκπαίδευση» και στα ηλεκτρονικά περιοδικά «Red Notebook» και «Afterhistory.blogspot.com».
Ευχές ΟΙΕΛΕ

Τέλος η ΟΙΕΛΕ εύχεται στην κα Ιωάννα Χρήστου κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Λίγα λόγια για το νέο θεσμό των Υπηρεσιακών Γραμματέων

 • Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνόδευε το νόμο 4622/2019, με τον θεσμό των Υπηρεσιακών Γραμματέων επιδιώκεται η αποκομματικοποίηση της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των υπουργείων, καθώς τη θέση δεν θα την καταλαμβάνει κομματικό στέλεχος.
 • Ετσι διαρρηγνύεται οριστικά η διαπλοκή πολιτικής και διοικητικής σφαίρας στα αμιγώς διοικητικά ζητήματα που εισήχθη στην ελληνική δημόσια διοίκηση με το νόμο 1232/1982 και είχε ως αποτέλεσμα την ενασχόληση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με θέματα όπως η τοποθέτηση των υπαλλήλων στις διοικητικές μονάδες, η συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού, η πληρωμή των δαπανών κτλ.
 • Διορίζονται  για τριετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης άλλων τριών χρόνων.
 • Επιλέχθηκαν από πενταμελή Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου, στην οποία μετέχουν τρεις αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ, ένας πρώην δικαστικός λειτουργός του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

 Δείτε ακόμη

Μετατάξεις Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας: Ισχύει και για εκπαιδευτικούς | Ενημέρωση
Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Εισάγονται 4 στο ωρολόγιο Πρόγραμμα των σχολείων από Σεπτέμβριο
Νομοσχέδιο 3 Αξόνων για την Παιδεία: Παρουσιάσθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο
Δείτε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο εδώ
Κεραμέως στον Αθήνα 9.84: Οι νέες θεματικές στοχεύουν στη σφαιρική διαπαιδαγώγηση των παιδιών
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών 28 εκατ. ευρώ: Παρουσίαση δράσεων από ΥΠΑΙΘ

Πριν φύγετε

Σχεδιασμός Αξιολόγησης σχολείων: Βασικοί άξονες-Ποιοι θα αξιολογήσουν-Επιλογή Σχολικών Συμβούλων
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση