Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπηρεσιακά Συμβούλια Δημοσίου: Παράταση θητείας αιρετών και Ηλεκτρονική Ψηφοφορία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπηρεσιακά Συμβούλια Δημοσίου: Παράταση θητείας αιρετών έως 28.2.2021 και Ηλεκτρονική Ψηφοφορία – Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπηρεσιακά Συμβούλια Δημοσίου

Εγκύκλιο αναφορικά με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Δημοσίου εξέδωσε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κος Μαυρουδής Βορίδης.

Στην Εγκύκλιο υπενθυμίζεται πως

στον νόμο 4764/2020 – ΦΕΚ Α΄ 256 περιλαμβάνονται νομοθετικές ρυθμίσεις για την παράταση της θητείας των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων το αργότερο έως τις 28.02.2021.

Επίσης

με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 178 ορίζεται ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων δύναται να διεξαχθεί και ηλεκτρονικά ανεξαρτήτως της άρσης των µέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για τον περιορισμό της πανδημίας.

Για την έκδοση της εν λόγω απόφασης και την εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα ακολουθήσει νεότερη Eγκύκλιος.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ

Με τις διατάξεις των παρ.1 και 2 του άρθρου 178  η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η οποία λήγει στις 31.12.2020, παρατείνεται μέχρι την ανάδειξη νέων αιρετών εκπροσώπων, και το αργότερο έως τις 28.02.2021, στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων, λόγω των μέτρων έναντι του κορονοϊού COVID-19 για τον περιορισμό της πανδημίας.

Επιπροσθέτως

με τις διατάξεις της παρ.3 ορίζεται ότι, σε περίπτωση άρσης των μέτρων που ισχύουν, βάσει των οποίων αναστέλλεται η διεξαγωγή συναθροίσεων, δηµόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων,  οι εκλογές θα διενεργηθούν αμελλητί από το φορέα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις ισχύουσες διατάξεις.

Επίσης,

ορίζεται ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων δύναται να διεξαχθεί και ηλεκτρονικά αµέσως µετά την έκδοση της κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 75 του ν. 4745/2020 (Α΄ 214) προβλεπόµενης κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξαρτήτως της άρσης των µέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για τον περιορισμό της πανδημίας.

Για την έκδοση της εν λόγω απόφασης και την εφαρμογή της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα ακολουθήσει νεότερη εγκύκλιος της Υπηρεσίας.

Δείτε σε μορφή pdf την Εγκύκλιο αναφορικά με τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Δημοσίου

Δείτε επίσης

Λειτουργία Δημοσίου-27η Εγκύκλιος: Μέτρα προστασίας-Διευκολύνσεις γονέων-Αδεια ειδικού σκοπού

Δείτε ακόμη

ΟΛΜΕ-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της Kυβέρνησης
Απάντηση ΔΟΕ στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ για δοτούς εκπροσώπους εκπ/κών στα υπηρεσιακά συμβούλια
Ενέργειες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια: Εγγραφο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση