Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στην Αμαλιάδα από τον Υφυπουργό Παιδείας Αγγελο Συρίγο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στην Αμαλιάδα από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελο Συρίγο-Για την ενίσχυση και τη βελτίωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας. 

Στην Αμαλιάδα βρέθηκε εχθές, Παρασκευή 11.02.2022 ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστήμιου Πατρών, του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ

Στο χαιρετισμό του κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Υφυπουργός τόνισε πως η συμφωνία αυτή είναι ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση και τη βελτίωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας και τίθενται οι βάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει η περιοχή τις σύγχρονες προκλήσεις της γεωργίας και να κάνει το βήμα για την επόμενη μέρα.

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προσπάθεια και την εξαιρετική συνεργασία.

Το μνημόνιο συνεργασίας

που πραγματοποιείται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο έχει ως κοινό στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη επιστημονικής υποστήριξης των δημόσιων πολιτικών, της εκπαιδευτικής συνεργασίας και κυρίως τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία.

Ειδικότερα,

στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας, ένας από τους στόχους του μνημονίου είναι η προσφορά ολοκληρωμένης μεταδευτεροβάθμιας τυπικής εκπαίδευσης επιπέδου 3, 4 και 5, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε επίσης

Υποτροφίες σε 2.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες 

Εκπαίδευση-Ηγετικός ρόλος της Ελλάδας για τη χάραξη διεθνούς εκπαιδευτικής πολιτικής 

Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη: Η Υπουργός Παιδείας σε Γυμνάσιο του Αμαρουσίου 

Γεώργιος Κόσυβας-Απονομή Ακαδημαϊκού Φοίνικα από τη Γαλλική Δημοκρατία 

Εκδοση τίτλων σπουδών ψηφιακά από gov.gr: Απολυτήρια Γυμνασίων-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-Πτυχία και Πιστοποιητικά ΙΕΚ-ΑΕΙ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση