Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας του ΕΕΠ και του ΕΒΠ.

Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης με την Υφυπουργό κα Σοφία Ζαχαράκη, κοινοποίησε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Το έγγραφο της Ομοσπονδίας περιέχει τις παρακάτω επτά (7) ενότητες:

 1. Ζήτημα δικαίας και ισόποσης  κατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
 2. Ζήτημα τροπολογίας του  άρθρου 9 του Ν. 4547/12-6-2018,   σχετικά με την  κάλυψη των θέσεων του Ε.Ε.Π. στα ΚΕΣΥ
 3. Ζήτημα τοποθετήσεων αναπληρωτών από το Σεπτέμβριο
 4. Διασφάλιση των πιστώσεων για τους αναπληρωτές στα επίπεδα της περσινής σχολικής χρονιάς
 5. Επανεξέταση του νόμου 4589/2019 περί συστήματος διορισμών στη βάση της διαφοροποίησης της διαδικασίας για τις τοποθετήσεις Αναπληρωτών.
 6. Προτάσεις αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
 7. Διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας

Επίσης η Ομοσπονδία κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση – Τροπολογία αναφορικά με όσους δεν συμπεριλήφθηκαν στους πίνακες κατάταξης ΠΔΕ πέρυσι, για τυπικούς λόγους.

Κατέθεσε δε και δεύτερη πρόταση – Τροπολογία σχετικά με την συμπερίληψη των Οργανικών Κενών των ΚΕΣΥ για τους μόνιμους διορισμούς.

Τέλος καταγράφονται οι διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας του ΕΕΠ και ΕΒΠ ως εξής:

 • Tα ΚΕΣΥ να μπορέσουν να λειτουργούν και να υποστηρίζονται ως θεσμός και ως πρότυπες και απαραίτητες υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης.
 • Tο πρόγραμμα των ΕΔΕΑΥ να εφαρμοστεί πλέον σε όλες τις σχολικές μονάδες.
 • Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ- ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση
 • Να  θεσμοθετηθεί η εκλογή Συντονιστών ΕΕΠ-ΕΒΠ
 • Να διευθετηθούν τα ιδιαίτερα θέματα του ΕΒΠ: α) να δοθεί η δυνατότητα για παιδαγωγική επιμόρφωση και β) να λυθεί το θέμα της κατάταξης στους κλάδους ΤΕ  («βάση του νόμου 2002).
 • Να καθορίζονται οι λειτουργικές ανάγκες σε ΕΕΠ-ΕΒΠ με τον καθορισμό αριθμητικών κριτηρίων–αναλογίας όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ σύμφωνα με τον αριθμό μαθητών που υποστηρίζουν ώστε να μην παραλείπεται καμία ειδικότητα.

Δείτε ολόκληρο το Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δείτε ακόμη:

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη: Διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, κατανομή 4.500 θέσεων

Υπόμνημα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής σε ΠΟΣΕΕΠΕΑ ενόψει της συνάντησης με την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Απορριφθέντες για τα «κουτάκια»: Και ο μεγαλύτερος εγκληματίας μια φορά τιμωρείται για την ίδια πράξη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση