Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά νοσήματα: Άλλη μία πρωτοβουλία από ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά νοσήματα: Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 30 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα. Περιλαμβάνει τηλεφωνική γραμμή και διαδικτυακό τόπο.

Υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά νοσήματα

Στο πλαίσιο της υπάρχουσας πανδημίας του κορωνοϊού, και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και την διατήρηση της υγείας των ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, η Α’ Νευρολογική Κλινική λαμβάνει την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ, για την οργάνωση και την λειτουργία προγράμματος υποστήριξης ασθενών με νευρολογικά νοσήματα, καθώς και των φροντιστών και οικογενειών τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν σε ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα.

Διαδικτυακό τόπο, όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας.

Στόχος

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής οι ασθενείς και οι φροντιστές τους μπορούν να έρχονται σε επαφή με ομάδα επιστημόνων υγείας από το Επιστημονικό προσωπικό της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Ο στόχος είναι να μη μείνουν αβοήθητοι οι ασθενείς με χρόνια νευρολογικά νοσήματα, αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το σύστημα υγείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειωτέον ότι η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας δεν υποκαθιστά την επαφή που πρέπει να έχουν οι ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα με τον θεράποντα ιατρό τους. Οι οδηγίες που αφορούν το νόσημά τους και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν πρέπει να προέρχονται από τον θεράποντα ιατρό, εφ΄ όσον παρακολουθούνται σε άλλη δομή του Συστήματος Υγείας και όχι στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έναρξη και Διάρκεια προγράμματος: 30-3-20 ως 30-4-20 με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τηλεφωνική Γραμμή

Η Τηλεφωνική Γραμμή Βοηθείας λειτουργεί ως εξής:

Για ιατρικά νευρολογικά θέματα:

Ιατροί: ωράριο: 10:30-14:30 στα τηλ:

1. 210-7289291

2. 210-7289284

3. 210-7289301

4. 210-7289277

Για διαδικαστικά θέματα, θέματα κοινωνικής μέριμνας και ψυχοκοινωνική υποστήριξη:

Κοινωνικοί λειτουργοί: ωράριο 10.00-14.30 στο τηλ.: 210-7289215

Διαδικτυακός Τόπος

Τον διαδικτυακό τόπος όπου αναρτώνται πληροφορίες που αφορούν τους ασθενείς με νευρολογικά νοσήματα την περίοδο της πανδημίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειωτέον ότι οι ασθενείς με Νευρολογικά Νοσήματα που ήδη παρακολουθούνται στα Ειδικά Ιατρεία της Α Νευρολογικής Κλινικής, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 210-7251315 και ώρες λειτουργίας 8πμ-3μμ.

Είναι επίσης δυνατή η επικοινωνία με e-mail μέσω του: eidikaiatreianeurologias@eginitio.uoa.gr.

Υπενθυμίζεται

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΠΑ και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο προσφέρουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, τόσο μέσω τηλεφωνικής γραμμής όσο και μέσω skype, σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα (παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο ή πανικό).

Παραμένουμε ψύχραιμοι και ενωμένοι για την αντιμετώπιση της κρίσης στον τομέα της υγείας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Δείτε επίσης

Ψυχολογική στήριξη λόγω κορονοϊού: ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο υποστηρίζουν τους πολίτες
Γραμμή ψυχολογικής στήριξης από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» του ΕΚΠΑ
Μένουμε σπίτι συνδεδεμένοι: Ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων 
Οδηγός ψυχικής ανθεκτικότητας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Πανελλαδική ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του κορονοιού από την ΠΕΑΝΔ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση