Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποτροφίες από τη Σλοβενική κυβέρνηση στο πλαίσιο διμερών μορφωτικών σεμιναρίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποτροφίες από τη Σλοβενική κυβέρνηση: Θα χορηγηθούν έως 10 υποτροφίες σε Έλληνες πολίτες. Υποβολή αιτήσεων έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Υποτροφίες από τη Σλοβενική κυβέρνηση

Προκήρυξη υποτροφιών Σλοβενικής κυβέρνησης σε Έλληνες και πολίτες άλλων χωρών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 στο πλαίσιο διμερών μορφωτικών σεμιναρίων.

Το Σλοβενικό Υπουργείο Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού προτίθεται να χορηγήσει υποτροφίες σε Έλληνες πολίτες και πολίτες άλλων χωρών, σε εφαρμογή διμερών Μορφωτικών Προγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Την υλοποίηση του προγράμματος υποτροφιών αναλαμβάνει η αρμόδια εθνική αρχή της Σλοβενίας CMEPIUS (Centre of the Republic of Slovenia for Mobility and European Educational and Training Programmes).

Αριθμός και ύψος υποτροφιών

Οι υποτροφίες για Έλληνες πολίτες είναι 10 τον αριθμό με διάρκεια από 3 μήνες έως 10 μήνες.

Στους υποτρόφους χορηγείται χρηματικό βοήθημα ύψους 300€ μηνιαίως, επιδότηση διατροφής ύψους 2,69€/ημέρα, ενώ παρέχεται δωρεάν διαμονή σε Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίων καθώς και δωρεάν βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι υποτροφίες στην πλειονότητά τους προορίζονται για βραχείας διάρκειας σπουδές (απευθύνονται σε εν ενεργεία φοιτητές, απόφοιτους και υποψήφιους διδάκτορες) ή για έρευνα από υποψήφιους διδάκτορες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να έλθουν από μόνοι/ες τους σε επαφή με το Πανεπιστήμιο που επιθυμούν ώστε να λάβουν από αυτό τη βεβαίωση αποδοχής.

Ηλικιακό όριο

Το όριο ηλικίας καθορίζεται στα 26 χρόνια αναφορικά με όσους/ες επιθυμούν να λάβουν την υποτροφία για σπουδές και στα 30 χρόνια όσον αφορά σε ενδιαφερόμενους/ες για ερευνητικές επισκέψεις.

Όσοι /ες αιτούνται την υποτροφία για σπουδές, οφείλουν να γνωρίζουν σε άριστο βαθμό τη σλοβενική γλώσσα εκτός αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό με τον/την προϊστάμενό/ή τους.

Προθεσμία

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, ημέρα Πέμπτη.

Μαζί με την αίτηση πρέπει να περιλαμβάνονται και η βεβαίωση αποδοχής από το Πανεπιστήμιο προορισμού, ένα αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, μία (σε περίπτωση που ο αιτών/ούσα επιθυμεί την υποτροφία για σπουδές) ή δύο (σε περίπτωση ερευνητικού έργου) συστατικές επιστολές από εγχώριο Πανεπιστήμιο, καθώς και αντίγραφο του τίτλου σπουδών.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι μεταφρασμένα στη σλοβενική ή την αγγλική γλώσσα.

Περαιτέρω πληροφορίες

Πληροφορίες παρέχονται στο email: scholarships@cmepius.si .

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι/ες και από τη σχετική ιστοσελίδα του CMEPIUS που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βρείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης
Υποτροφίες ΙΚΥ και British Council: Mε προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο
Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Ωνάση ακαδημαϊκού έτους 2022-23: Δεκτές αιτήσεις μέχρι 28/02/2022
Υποτροφίες Ιδρύματος Μποδοσάκη ακαδημαϊκού έτους 2022-2023: Αιτήσεις μέχρι 15/02/2022
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση