“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας-Διορισμοί: Οριστικοί Ειδικής Αγωγής 3ΕΑ τον Μάρτιο – Για Γενική δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας-Διορισμοί: Οριστικοί Ειδικής Αγωγής 3ΕΑ τον Μάρτιο – Για τη Γενική Εκπαίδευση δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα – Ενημέρωση εκπροσώπων Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων ΔΣ ΔΟΕ.

Υπουργείο Παιδείας-Διορισμοί

Οι εκπροσώποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Δημήτρης Πολυχρονιάδης και  Χρήστος Παναγιώτου, κοινοποίησαν Ενημερωτικό αναφορικά με τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και την Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Αθανασία Γκίκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 12:30 και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π. Ε. “τέθηκαν μια σειρά από τα επίδικα της περιόδου και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο”. 

Σχετικά με τους Οριστικούς Πίνακες Ειδικής Αγωγής 3ΕΑ/2019 η αναφορά  είναι η ακόλουθη

“Οι οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής (3ΕΑ – ν.4589) αναμένονται να είναι έτοιμοι το Μάρτιο του 2020, από τους οποίους θα πραγματοποιηθούν και οι μόνιμοι διορισμοί (4500 της Ειδικής Αγωγής).

Η πολ. ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θεωρεί ότι ο αριθμός και η κατανομή είναι αρκετά μεγάλος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, θριαμβολογώντας μάλιστα για τους διορισμούς αυτούς ως δικό τους επίτευγμα”.

Για τη Γενική Εκπαίδευση

“Για τη Γενική Εκπαίδευση δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα, καθώς οι 1ΓΕ και 2ΓΕ τρέχουν μέχρι και αρχές Μαρτίου, δε γνωρίζουν πότε ο ΑΣΕΠ θα μπορεί να εκδώσει πίνακες.

Με βάση την πρόσφατη εμπειρία από την 3ΕΑ αυτό μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα έτος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν φυσικά και οι εξαγγελθέντες υποτιθέμενοι 5250 μόνιμοι διορισμοί και στη Γενική Αγωγή.

Στα επιχειρήματά μας ότι δεν υπάρχουν πουθενά στον προϋπολογισμό πρόβλεψη ή κονδύλια για αυτούς τους διορισμούς, τους οποίους κατά τα άλλα δημόσια σε δηλώσεις της η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιμένει για επικοινωνιακούς λόγους να τοποθετεί εντός του 2020, απάντησαν ότι έχουν προφορικές (και μόνο!) διαβεβαιώσεις από το ΥΠΕΣ (κ. Θεοδωρικάκος) ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν, ρίχνοντας την ευθύνη μόνο στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Όσο αφορά στους φετινούς – κλειστούς πίνακες που απορρέουν από τη διάταξη του ν. 4589 (προσοντολόγιο), υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του νόμου 4589, καθώς «δεν είχε άλλη επιλογή».

Μας άφησε να εννοηθεί ότι στη Γενική Αγωγή αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί, έως ότου εκδοθούν και οι πίνακες της 1ΓΕ και 2ΓΕ προχωρώντας σε κάποια νομοθετική ρύθμιση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ούτε η περυσινή ούτε η φετινή προϋπηρεσία θα προσμετρηθεί το Σεπτέμβριο του 2020 στις προσλήψεις αναπληρωτών!”.

Δείτε ολόκληρο το Ενημερωτικό για τη συνάντηση ΔΟΕ με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ

Δείτε επίσης

Υπερψήφιση 3 άρθρων: Χρηματοδότηση και αναστολή Τμημάτων ΑΕΙ – Τίτλοι Κολεγίων
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Αιτήσεις Μεταθέσεων Πρωτοβάθμιας: Αριθμός ανά ειδικότητα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση