Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας για εκλογές αιρετών: Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής διαδικασίας-Ψήφισαν 13.168

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας για εκλογές αιρετών: Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής διαδικασίας-13.168 συνολικά ψήφισαν ηλεκτρονικά σε 380 ψηφιακές κάλπες.

Υπουργείο Παιδείας για εκλογές αιρετών

Σε Ανακοίνωση προέβη το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τις για πρώτη φορά πραγματοποιηθείσες ηλεκτρονικές εκλογές, για την ανάδειξη αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ του ΥΠΑΙΘ.

13.168 το σύνολο ψηφισάντων το 2020

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση συνολικά ψήφισαν 13.168 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

120.039 το σύνολο ψηφισάντων το 2018

Στις τελευταίες εκλογές αιρετών, πριν 2 έτη, τον Νοέμβριο του 2018, συνολικά ψήφισαν σε κάλπη δια ζώσης 120.039 εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

______________________

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ
Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής διαδικασίας εκλογών

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη τομή στο χώρο της εκπαίδευσης και της ψηφιακής διακυβέρνησης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας που παρείχε το εκλογικό ψηφιακό σύστημα «ΖΕΥΣ».

Για πρώτη φορά στην ιστορία,

οι εκλογές εκπαιδευτικών διενεργήθηκαν με ηλεκτρονική διαδικασία. Δημιουργήθηκαν 380 ψηφιακές κάλπες για την ανάδειξη αιρετών των εκπαιδευτικών σε ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, καθώς και για τους αντίστοιχους εκπροσώπους για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και καταχωρίσθηκαν 34.161 ψήφοι από 13.168 ψηφοφόρους.

Η απρόσκοπτη διενέργεια των εκλογών

κατέστη εφικτή, με απόλυτη διασφάλιση του απόρρητου, της αδιαβλητότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας, και τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας.

Και αυτό,

παρά τα συνεχή προσκόμματα, την εκστρατεία παραπληροφόρησης και παρακίνησης σε αποχή, τις απειλές για διαγραφή και τις εκφοβιστικές τακτικές όσων αντιτίθενται συστηματικά σε κάθε αλλαγή.

Έχει, δε,

ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι η εκλογική αυτή διαδικασία συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του περιορισμού κυκλοφορίας και εφαρμογής των νέων μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού.

Με σύμμαχο την τεχνολογία, οι εκπαιδευτικές και υπηρεσιακές διαδικασίες μπορούν να συνεχίζονται, παρά την πανδημία.

Θερμά συγχαρητήρια

σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ιστορικής σημερινής εκλογικής διαδικασίας, αλλά και όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι.

Το πρώτο βήμα έγινε. Έχουμε ακόμη πολλά μπροστά μας, που θα πετύχουμε όλοι μαζί!

Δείτε ακόμη

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για εκλογές: Στελέχη μας που παρά τη μη συμμετοχή τους εκλέχθηκαν παραιτούνται
Βεβαιώσεις κίνησης εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ για μετάβαση από και προς την εργασία | Εγγραφο
ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ-Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Σχεδιασμός και οργάνωση | ΦΕΚ
ΦΕΚ-Μέτρα lockdown: Από 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση