“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργός Παιδείας Κεραμέως: “Θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργός Παιδείας Κεραμέως: “Θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος” – Δελτίο Τύπου αναφορικά με την Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής.

Υπουργός Παιδείας Κεραμέως: “Θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι.

Η νέα Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε πως:
  • Με αίσθημα τιμής και ευθύνης αναλαμβάνει τη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
  • H Παιδεία είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα.
  • Θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις για τη διαμόρφωση καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά και τη χώρα.
  • Το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία εισάγει τομές και θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
  • Θα επιδιώξει να δράσει, χωρίς αιφνιδιασμούς, γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Εκτιμά βαθύτατα την Υφυπουργό για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κα Σοφία Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κο Βασίλη Δαγαλάκη.

________________________________________

Δείτε το Δελτίο Τύπου Υπουργού Παιδείας κας Ν. Κεραμέως

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο στη νέα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθεί η ομιλία της

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κύριοι και κυρίες Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντά μου στη νευραλγική και καίρια θέση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Και λέω νευραλγική και καίρια καθώς η Παιδεία μας καθορίζει εν πολλοίς το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας.

Μια θέση που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως γνωρίζετε αποδίδει ξεχωριστή βαρύτητα στην Παιδεία και σε όσα σηματοδοτεί, στο πλαίσιο της αναγκαίας στροφής της χώρας μας προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.

Η παιδεία συνιστά για εμάς τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας με πραγματικά μακροπρόθεσμα οφέλη.

Παραλαμβάνω σήμερα το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και των Θρησκευμάτων από τον κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, έναν Υπουργό με τον οποίον, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές μας διαφωνίες, είχαμε μία καλή συνεργασία στη διάρκεια της τριετούς υπουργικής θητείας του και της παράλληλης δικής μου, ως τομεάρχη παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκρούστηκαν πολλάκις οι απόψεις μας, όμως πάντοτε με όρους κοσμιότητας και δημοκρατικού διαλόγου. Από τη θέση της Υπουργού, θα επιδιώξω τις ευρύτερες δυνατές πολιτικές συναινέσεις.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, το οποίο δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και έκτοτε διαρκώς βελτιώνεται μετά από γόνιμο διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και φορείς, εισάγει μια συνολική και σε βάθος τομή, με θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Και το πρόγραμμα αυτό είναι γνωστό.

Δεν σκοπεύω να αναφερθώ σήμερα στις επιμέρους παραμέτρους του. Θα έχουμε την ευκαιρία στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων την ερχόμενη εβδομάδα να αναφερθούμε αναλυτικά στους στόχους και τις προθέσεις του Υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση, θα επιδιώξουμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς όμως να αιφνιδιάσουμε κανέναν.

Και θα δρούμε πάντοτε μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μία διακριτή αναφορά στα Θρησκεύματα.

Ο Συνταγματικός νομοθέτης περιγράφει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία, και προβλέπει, μεταξύ των βασικών αποστολών του Κράτους, την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

Και σκοπεύουμε να υπηρετήσουμε όλες αυτές τις επιταγές.

Σε αυτή την αποστολή, καλώ όλους τους Ιεράρχες, τους Ιεροδιδασκάλους και τους σχετιζόμενους φορείς να συνδράμουν στο έργο μας και να καταθέσουν τις γνώσεις και την πολύτιμη εμπειρία τους, να είναι σε έναν ανοιχτό διάλογο με το Υπουργείο.

Θα ήθελα να στραφώ στο ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου.

Τα στελέχη και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου, χωρίς τη συμβολή των οποίων κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά και τους χιλιάδες λειτουργούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, δασκάλους, καθηγητές, ακαδημαϊκούς, χωρίς τους οποίους η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα μπορούσε να έρθει εις πέρας.

Σας απευθύνω μία ειλικρινή πρόσκληση συνεργασίας, αναγνωρίζοντας στο ακέραιο και εκ προοιμίου τη συμβολή σας στην εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου και επιθυμώντας να συνδράμω στη διευκόλυνση του έργου σας.

Προκειμένου η συνεργασία μας να γίνει πιο αποδοτική και σύγχρονη, θα επιδιώξω να έχουμε διαρκή επικοινωνία και μεταξύ μας διάδραση, και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την εκ μέρους σας ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων, για πιθανούς τρόπους βελτίωσης και εξέλιξης των εργασιών μας.

Παρακαλώ να συνεχίσετε με θερμή και ζήλο το έργο σας το επόμενο διάστημα, γιατί ο Σεπτέμβριος είναι σχεδόν εδώ και το Υπουργείο πρέπει να φέρει εις πέρας ενα δύσκολο έργο όπως κάθε χρόνο. Τις επόμενες εβδομάδες θα επιδίωξω να γνωρίσω όσους περισσότερους από εσάς γίνεται.

Θα ήθελα να κάνω μία έκκληση σε όλους τους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση: επαγγελματικές ενώσεις και ομοσπονδίες, συλλόγους εκπαιδευτικών, γονέων, συνδικαλιστικούς φορείς, και πάσης φύσης εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, με αρκετούς εκ των οποίων βρισκόμαστε ήδη σε τακτική επικοινωνία.

Στη νέα ηγεσία του Υπουργείου μας θα βρείτε ευήκοα ώτα και προσβλέπουμε σε μία ειλικρινή συνεργασία.

Απευθυνόμενη, στους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, με τους περισσότερους από τους οποίους ήδη γνωριζόμαστε και έχουμε συνεργαστεί, θα ήθελα να υπογραμμίσω τη διαρκή και ουσιαστική διαθεσιμότητά μου και του γραφείου μου για ενημέρωσή σας, για διευκρινίσεις επί των θέσεων και των πολιτικών μας, για να αξιοποιήσουμε την εποικοδομητική κριτική σας.

Πιστεύουμε βαθιά στη σημασία του ρόλου σας για την ενημέρωση των πολιτών, ως κομβικό στάδιο της δημοκρατικής διαδικασίας.

Τέλος, είναι εξαιρετικά μεγάλη χαρά και τιμή για μένα που θα συνεργαστώ στο σημαντικό αυτό έργο με δύο ανθρώπους τους οποίους εκτιμώ βαθύτατα.

Την κυρία Σοφία Ζαχαράκη, εκπαιδευτικό που γνωρίζει εκ των έσω τις πραγματικές προκλήσεις τις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει σημαντική εμπειρία και σε ζητήματα διοίκησης της εκπαίδευσης.

Και τον Καθηγητή κύριο Βασίλη Διγαλάκη, πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης με εξαιρετικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο.

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους και των Συναδέλφων μου, θα ήθελα για μία ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ, να ευχηθώ καλή αρχή στη συνεργασία μας και καλή ευόδωση του κοινού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και για τα παιδιά μας.

Δείτε ακόμη:

Παράδοση – Παραλαβή Υπουργείου Παιδείας: Τι ειπώθηκε

Πολιτική Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Ν. Κεραμέως Υπουργός – Σ. Ζαχαράκη και Β. Διγαλάκης Υφυπουργοί – Βιογραφικά

Αλλαγή ονόματος στο Υπουργείο Παιδείας: Συστήνονται, μετονομάζονται, καταργούνται Υπουργεία – Το ΦΕΚ με το ΠΔ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση