Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργός Υγείας: Να σεβαστούμε τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών από κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργός Υγείας: Να σεβαστούμε τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών από κορονοϊό – Τι δήλωσε μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο Νοσοκομείο “Η Σωτηρία” – Ανακοινώθηκαν ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Υπουργός Υγείας

“Υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα, υπάρχει και η ιδιωτικότητα κάθε ανθρώπου, ο οποίος ενδεχομένως έχει μπει σε μια περιπέτεια με την υγεία του.

Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να σεβαστούμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα, κάτι το οποίο δεν γίνεται πάντα και οδηγεί πολλές φορές σε υπερπολλαπλάσια πίεση, για έναν άνθρωπο ο οποίος παραμένει σε ένα χώρο περιορισμένων τετραγωνικών, αρνητικής πίεσης, έτσι ώστε να τον φροντίσουν οι ειδικοί”.

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας αμέσως μετά την επίσκεψή του, σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

Δείτε το σύνολο των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας

«Ηρθα σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς «Η Σωτηρία», για να στηρίξω τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό εδώ και σε όλη τη χώρα και να τους ευχαριστήσω για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους.

Είναι αλήθεια ότι με βάση αυτό το σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας, έχουν προσέλθει στα νοσοκομεία μας – κυρίως στα νοσοκομεία αναφοράς – έχουν ελεγχθεί κλινικά και εργαστηριακά και έχουν βγει αρνητικά, πολλά δείγματα συμπολιτών μας.

Τα νοσοκομεία μας έχουν ήδη πάρει μεγάλη πίεση. Έχουμε φυσικά και κάποια πρώτα κρούσματα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τους και την πολύ καλή δουλειά τους και να τους πω ότι η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά, τους στηρίζουμε όλους και όλες.

Δεύτερον, θα ήθελα να ζητήσω να μην υπάρχει ούτε πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει και ατομική ευθύνη. Με όλες αυτές τις οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι, πρέπει ο καθένας από εμάς να προσέχει τον εαυτό του.

Εχουμε εξηγήσει τους κανόνες υγιεινής.
  • Πώς πλένουμε τα χέρια μας.
  • Πως αν κάποιος ανήκει σε μια ευπαθή ομάδα δεν πλησιάζει όσους είναι κρυωμένοι, έχουν πυρετό, βήχα.
  • Πως αποφεύγονται οι χώροι που έχουν πολύ κόσμο και ενδεχομένως είναι χώροι που οι ευπαθείς ομάδες μπορεί να κινδυνεύουν.
  • Πως αν κάποιος αδιαθετήσει, έχει πυρετό, ή αισθάνεται αδυναμία, πρέπει να μείνει σπίτι του, να ενημερώσει τον γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ και να πάρει την κατάλληλη επιστημονική συμβουλή.

Δεν πρέπει όλοι να τρέχουμε στα νοσοκομεία μας, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τις εντολές των ειδικών.

Και ενημερώνοντας ειλικρινώς και καθημερινά, οι επιστήμονές μας κι εγώ την ελληνική κοινωνία, βήμα-βήμα θα κάνουμε την προσπάθειά μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλήσατε με τους δύο ασθενείς;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μίλησα με τους υπεύθυνους γιατρούς των ΤΕΠ και των εφημεριών, τους νοσηλευτές, τους διοικητικούς, το προσωπικό στα booth.Θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω για το εξής:

Υπάρχουν και τα προσωπικά δεδομένα, υπάρχει και η ιδιωτικότητα κάθε ανθρώπου, ο οποίος ενδεχομένως έχει μπει σε μια περιπέτεια με την υγεία του. Θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να σεβαστούμε αυτά τα προσωπικά δεδομένα, κάτι το οποίο δεν γίνεται πάντα και οδηγεί πολλές φορές σε υπερπολλαπλάσια πίεση, για έναν άνθρωπο ο οποίος παραμένει σε ένα χώρο περιορισμένων τετραγωνικών, αρνητικής πίεσης, έτσι ώστε να τον φροντίσουν οι ειδικοί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το νοσοκομείο Σωτηρία έχει πάρει όλο το βάρος;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς παίρνουν το βάρος που τους αναλογεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ήπια τα συμπτώματα των κρουσμάτων;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Μέχρι σήμερα, τα περιστατικά που υπάρχουν, έχουν όλα ήπια συμπτώματα.

___________________

3 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα

Εχθές, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώθηκαν ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Δείτε την Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Ανακοινώνονται ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
  • Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

  • Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

  • Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

 Δείτε σχετικά

Απολύμανση σχολείων: Ποιοι Δήμοι της χώρας προχωρούν σε αυτό το μέτρο
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Αναστολή εκδρομών εξωτερικού |ΦΕΚ
Κορωνοϊός-σχολεία: Ποια κλείνουν – Συνεχής ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας
Θέμα κορονοϊού: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο στα σχολεία ; – Ερώτηση στη Βουλή
8 Οδηγίες και 19 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον κορωναϊό: Από την ΓΓΠΠ
Κατεπείγοντα μέτρα κορωνοϊού: Το ΦΕΚ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Κοροναϊός: Μέτρα προστασίας-Τι λένε οι Λοιμωξιολόγοι

Δείτε επίσης

Οδηγίες γρίπης και τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών | Εγκύκλιοι
Γρίπη: Oδηγίες πρόληψης κατά της διασποράς της στις Σχολικές Μονάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση