Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποβάθμιση-απαξίωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στο ΙΕΠ-Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποβάθμιση-απαξίωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία και στο ΙΕΠ – Κατάθεση ως Αναφορά στη Βουλή επιστολή της ΠΕΕΚΠΕ.

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με αφορμή την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ), με την οποία τονίζεται η υποβάθμιση και η απαξίωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Ακολουθεί η Αναφορά
ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Υποβάθμιση- απαξίωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής».

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), από τις 17 Ιουνίου 2022, αναφέρεται στην υποβάθμιση και την απαξίωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Ελλάδα, υποβάθμιση και σε επίπεδο Ι.Ε.Π., αφενός με την απουσία αντίστοιχης θέσης Συμβούλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/ Εκπαίδευσης για την Αειφορία και αφετέρου αυτόνομης μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία στο Τμήμα Α΄: Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, όπως αυτά ήταν θεσμοθετημένα στο παρελθόν, στο πλαίσιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Στην με αρ. πρωτ. 6893/3-6-2022 (ΑΔΑ: 9ΝΩΓΟΞΛΔ-2Τ1) ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., προκηρύχθηκε θέση Συμβούλου Α’, Φυσικών Επιστημών και Αειφορίας, γεγονός που αποδεικνύει τη σαφή υποβάθμιση τόσο της εκπαίδευσης των Φυσικών Επιστημών όσο και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Στην επιστολή της η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. τονίζει ότι:

• Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφορία είναι διεπιστημονική και κανένα γνωστικό αντικείμενο δεν μπορεί να την επικαλείται ως δικό του θέμα, αλλά όλα τα γνωστικά αντικείμενα μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτήν

• Η συνένωση, σε επίπεδο Συμβούλων Ι.Ε.Π., Φυσικών Επιστημών και Αειφορίας, είναι απολύτως λανθασμένη που οδηγεί τελικά στην υποβάθμιση και των δύο επιστημονικών πεδίων και εκφράζει την ανάγκη δημιουργίας διακριτών θέσεων Συμβούλων Ι.Ε.Π. τόσο για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση/Εκπαίδευση για την Αειφορία όσο και για τις Φυσικές Επιστήμες, με σκοπό να διατηρηθεί υψηλό το επίπεδό τους, όπως ήταν και στο παρελθόν.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), και ζητώ να εξετάσετε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ικανοποίησης του αιτήματός τους.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Δείτε την επιστολή της ΠΕΕΚΠΕ

ΠΕΕΚΠΕ: Υποβάθμιση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Αειφορία και στο ΙΕΠ 

Δείτε την απάντηση του ΙΕΠ

Απάντηση ΙΕΠ στην ΠΕΕΚΠΕ για την επιστολή με θέμα “Υποβάθμιση-απαξίωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” 

Δείτε επίσης

Διαμαρτυρία ΠΕΕΚΠΕ για υποβάθμιση και απαξίωση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας 

Κινητικότητα: Αποφάσεις μη έγκρισης αποδέσμευσης εκπ/κών Β/θμιας για απόσπαση και εγκρίσεις 

ΦΕΚ: Ηλεκτρονικές εγγραφές-μετεγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ μέσω της εφαρμογής “e-εγγραφές”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση