Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποβιβασμοί σχολείων Εύβοιας: Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανού προς ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποβιβασμοί σχολείων Εύβοιας: Επιστολή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων-Προτίθεται να συνδράμει αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών των σχολείων αυτών.

Επιστολή απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Φάνης Σπανός, αναφορικά με τον σχεδιασμό, όπως αναφέρεται, να υποβαθμιστούν σχολεία των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο κος Σπανός ζητά από το ΥΠΑΙΘ,

να διατηρηθούν και να  καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις των εκπαιδευτικών, που απαιτεί η ομαλή λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με την επιστολή

η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συνδράμει αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών των σχολείων αυτών, ή παρέχοντας οποιαδήποτε άλλη αναγκαία μέριμνα.

“Ειδικά για την εξόχως κρίσιμη περίπτωση της βόρειας Εύβοιας”,

επισημαίνει ο κος Σπανός, αναφερόμενος την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου και στις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία “Αθηνά”, “αποτελεί χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το  επίπεδο της εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας, όσο φυσικά και τους μαθητές  όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”. 

________________

Δείτε αναλυτικά την επιστολή

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, η βόρεια Εύβοια και οι κάτοικοί της βρίσκονται  αντιμέτωποι με μια διαφορετική πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικά αυτής

αποτελούν η απώλεια της  πρώτης κατοικίας για εκατοντάδες οικογένειες, η συρρίκνωση έως και απώλεια εισοδήματος, η  απώλεια θέσεων εργασίας, η διαφαινόμενη δημογραφική συρρίκνωση και φυσικά, η πρωτοφανής  περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Οι ανωτέρω δυσχερείς συγκυρίες,

έλαβαν ακόμα χειρότερη διάσταση  έπειτα από τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά» στις 10 Οκτωβρίου  2021, δύο μήνες από την καταστροφική πυρκαγιά, που διήρκεσε περισσότερες από δέκα ημέρες.

Υπό αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες,

αποτελεί χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το  επίπεδο της εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές της βόρειας Εύβοιας, όσο φυσικά και τους μαθητές  όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ενημέρωσή μας,

υπάρχει σχεδιασμός να υποβαθμιστούν τα κάτωθι  σχολεία των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού:

– Δημοτικό Ροβιών από 4θέσιο σε 3θέσιο,

– Δημοτικό Πηλίου από 2θέσιο σε 1θέσιο

– Δημοτικό Κηρίνθου από 6θέσιο σε 4θέσιο

– Δημοτικό Αγίας Άννας από 4θέσιο σε 3θέσιο

– Δημοτικό Πευκίου με κατάργηση του ολοημέρου.

Είναι εύλογα αντιληπτό, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιβάρυνε έτι περισσότερο μια κοινωνία που ήδη  αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και θα ήταν τροχοπέδη στην εθνική προσπάθεια  ανασυγκρότησής της.

Προς τούτο, αποτελεί επιτακτική και αδήριτη ανάγκη

να διατηρηθούν και φυσικά να  καλυφθούν όλες οι υφιστάμενες θέσεις των εκπαιδευτικών, που απαιτεί η ομαλή λειτουργία  των σχολικών μονάδων.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

Έπειτα από δύο ακαδημαϊκά έτη, που εξαιτίας της πανδημίας, τα παιδιά μας στερήθηκαν τη  δυνατότητα της δια ζώσης εκπαίδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο στην ακαδημαϊκή τους  κατάρτιση όσο και την ψυχική τους ενδυνάμωση, παρακαλώ για την προστασία των ήδη  υπαρχουσών θέσεων σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικά για την εξόχως κρίσιμη περίπτωση της βόρειας Εύβοιας,

η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  προτίθεται να συνδράμει, ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων  της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης  εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων, με τρόπο που θα υποδειχθεί από το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή παρέχοντας οποιαδήποτε άλλη μέριμνα που θεωρείτε αναγκαία.

Ευελπιστώντας στη θετική σας απόκριση, βρίσκομαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία.

Δείτε επίσης

Μεταβολές σχολικών μονάδων: Τι απάντησε στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή
Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων-Βουλή: Τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησης
Μακρή-Σχολικοί Νοσηλευτές: 2.018 προσλήψεις έως 04.10-Ποσοστό κάλυψης 79%
Ελλείψεις σε Παράλληλη στήριξη-Σχολικούς Νοσηλευτές-ΕΒΠ-Ψυχολόγους: Ερώτηση στη Βουλή 43 Bουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή: Καταργήσεις-συμπτύξεις τμημάτων-Ανεπίτρεπτες και αντιπαιδαγωγικές, εν όψει πανδημίας
Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: Αντιπαιδαγωγικές και υγειονομικά επικίνδυνες-Ερώτηση στη Βουλή
ΔΟΕ για συγχωνεύσεις σχολείων: Οι ανάγκες των μαθητών μας δε χωράνε σε λογιστικά φύλλα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση