Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα μαθητών στις περιοχές 3 και 4

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα των μαθητών στα σχολεία των περιοχών που εντάσσονται στο επίπεδο 3 και 4 του Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας.

Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδόθησαν διευκρινίσεις αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές των σχολείων και στα διαλείμματα, στις περιοχές της χώρας, οι οποίες εντάσσονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις η χρήση της μάσκας από τους μαθητές, από Δευτέρα  26.10.2020, θα είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα, όπως ισχύει πια και για όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός από τους εσωτερικούς, των περιοχών στο επίπεδο 3 και 4 του Χάρτη Υγειονομικής Προστασίας από την πανδημία κορονοϊού.
Στο μάθημα της Γυμναστικής οι μάσκες θα αφαιρούνται από τους συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων.
Δείτε την Απόφαση

________________________

Να υπενθυμίσουμε πως εχθές Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
σε Διάγγελμα προχώρησε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που λίγο πριν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 882 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέροντας εν αρχή πως δεν αποτελεί επιλογή του ένα γενικό “lockdown” παρουσίασε 2 νέα μέτρα, με τα οποία θα γίνει προσπάθεια περιορισμού του ιού.

Το πρώτο έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Το δεύτερο μέτρο αφορά στη χρήση μάσκας η οποία γίνεται υποχρεωτική παντού,  σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου 24.10.2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και μια αναφορά, κατά τη διάρκεια του Διαγγέλματος,  στα σχολεία λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό. Αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι”.

Δείτε επίσης

Υλοποίηση προσφοράς ΔΟΕ σε Νοσοκομεία σε ενίσχυση της προσπάθειας ενάντια στην πανδημία κορονοϊού
Αίτημα παιδιάτρων συνταγογράφησης τεστ κορονοϊού: Ερώτηση στη Βουλή

Δείτε ακόμη

Εγκύκλιος Δευτεροβάθμιας 28ης Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις εντός τμήματος διάρκειας τουλάχιστον 2 διδακτικών ωρών
Εγκύκλιος Πρωτοοβάθμιας 28ης Οκτωβρίου: Για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Εορτής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση