Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών: Τι είπε η Υπουργός Ν. Κεραμέως και η Υφυπουργός Ζ. Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών: Τι είπε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εκπαιδευτικών

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και των μαθητών μίλησαν στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Αταίριαστοι” η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως είπε
 • Οι εκπαιδευτικοί έχουν ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμα για εμβολιασμό και  κατά 73% είτε έχουν εμβολιασθεί είτε έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό.
 • Δεν έχει τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας.
 • Η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.
 • Για τους μαθητές δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 και θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν.
 • Οσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την ελευθερία και την καθημερινότητά τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.
 • Γενική γραμμή της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία.
 • Θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.
Η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή είπε:
 • Θα εξετάσουμε το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς όταν το κάνουν οι ειδικοί και μας δώσουν σχετικές οδηγίες.
 • Το Yπουργείο δεν έχει την αρμοδιότητα να εισηγηθεί κατά πόσο είναι αυτό απαραίτητο»  «στην επιστημονική συζήτηση περί υποχρεωτικότητας δεν θα υπεισέλθει το υπουργείο.
 • Οι εκπαιδευτικοί έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. Μπορεί να αγγίζει και το 70% το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών.
 • Επειδή αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να είναι θωρακισμένη η εκπαιδευτική κοινότητα, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς δεν υπήρχαν ηλικιακά κριτήρια.
 • Το Υπουργείο είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο για την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Διάθεση 4 self test σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα-Διάθεση από supermarkets στην Αχαΐα
Νέα μέτρα covid-ΦΕΚ: ΔημόσιεςΥπηρεσίες-Μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα-Τι θα ισχύει στην εστίαση & ψυχαγωγία από 15.07
Από ποιους θα γίνεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών: Φορείς και όργανα επιμόρφωσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση