Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βασιλακόπουλος-self test: 40% με 50% να είναι ψευδώς αρνητικό-Το θετικό είναι πραγματικά θετικό σε μεγάλο ποσοστό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βασιλακόπουλος-self test: 40% με 50% να είναι ψευδώς αρνητικό-Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα-Το θετικό self test έχει υψηλή πιθανότητα να είναι πραγματικά θετικό

Βασιλακόπουλος-self test

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών περί τον κορονοϊό, κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του OPEN “ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” για τα self tests.

Συγκεκριμένα ο κος Βασιλακόπουλος είπε:
Πολύ χρήσιμο εργαλείο το sel test

Τo self test είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν είναι πανάκεια και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά για να μην το “κάψουμε”.

Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει

Το αρνητικό self test δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτα. Αυτή την εποχή που η επιδημία είναι σε έξαρση, έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό.

Δεν αρκεί από μόνο του το τεστ ακόμη και το μοριακό, το οποίο είναι το πιο αξιόπιστο για να λύσει το πρόβλημα γιατι και το μοριακό έχει 30% πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό.

40% με 50% ψευδώς αρνητικό το self test.

Τώρα που είναι σε έξαρση η επιδημία και ο επιπολασμός είναι υψηλός, έχουμε 40% με 50% να είναι ψευδώς αρνητικό το self test.

Το θετικό self test έχει υψηλή πιθανότητα να είναι πραγματικά θετικό

Tο θετικό self test, έχει τρομερά υψηλή πιθανότητα να είναι πραγματικά θετικό. Είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βλέπουμε τους “θετικούς”.

Οι αρνητικοί στο self test να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκα

Εκείνος που θα κάνει self test και βγει αρνητικός, θα πρέπει να μην επαναπαυθεί και να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα και να φορά μάσκα.

Δεν είναι επισφαλές το self test

Το αρνητικό self test δεν είναι επισφαλές.

Με το self test θα βρούμε πάρα πολλούς απ’ αυτούς που έχουν λοίμωξη με υψηλή συγκέντρωση, που είναι πολύ μεταδοτικοί. Θα χάσουμε και κάποιους αρνητικούς δηλαδή, που θα έχουν τη νόσο και γι αυτό  θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να προσέχουμε.

Αν υπήρχε λύση με το τεστ θα είχε λήξει η πανδημία

Αν υπήρχε λύση με το τεστ να βρίσκαμε όλους τους θετικούς και τους αρνητικούς, θα είχαμε λύσει το θέμα παγκοσμίως και θα είχε τελειώσει η πανδημία.

Πολύ σωστή η απόφαση της Κυβέρνησης

Η Κυβέρνηση πήρε πολύ σωστή απόφαση να γίνονται δύο self test, γιατί ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος. Θα πρέπει και όσοι είναι αρνητικοί να συνεχίσουν να προσέχουν.

Δείτε επίσης

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού
Μητσοτάκης-self test: 613 θετικά τεστ μαθητών και καθηγητών-Το μέτρο θα επεκταθεί πολύ σύντομα
Ανοιξαν τα Λύκεια με βεβαιώσεις αρνητικού τεστ-Πάνω από 500 τα θετικά-Επίσκεψη Κεραμέως σε Λύκεια
Ενημέρωση για υποχρεωτικό self test σε μαθητές, εκπ/κούς, ΕΕΠ-ΕΒΠ, λοιπό προσωπικό | Εγκύκλιος

Δείτε ακόμη

Δήλωση self test για σχολικό προσωπικό: Video με αναλυτικές οδηγίες βήμα-βήμα
Ζέττα Μακρή: Τηλεκπαίδευση για μαθητές θετικούς στον κορονοϊό-Δεν θα παίρνουν απουσίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση