Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βιβλιοθήκες: Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βιβλιοθήκες: Τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυσή τους ανέλυσε η Υφυπουργός Παιδείας Μ Τζούφη κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών.

Ομιλία Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη στο Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών

«Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να επαναφέρουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία των βιβλιοθηκών», τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κατά την σύντομη ομιλία της στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών.

Η Υφυπουργός σκιαγράφησε τις πρωτοβουλίες και τους επόμενους στόχους του ΥΠΠΕΘ για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

  • Στην «προσπάθεια για ένταξη ενός έργου σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο αφορά στη συνεργασία των 46 Δημοσίων Βιβλιοθηκών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης για την ανάπτυξη ενιαίου συνεργατικού καταλόγου. Μετά από συναντήσεις και συνεργασία με στελέχη του ΕΣΠΑ, η πρόταση αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», ενώ έχει ήδη κατατεθεί μια πρώτη γενική περιγραφή του έργου».
  • Στη «διερεύνηση μιας σειράς δυνατοτήτων, ώστε να καλύψουμε την επιτακτική ανάγκη που προέκυψε σχετικά με το σύστημα αυτοματισμού των 46 Δημοσίων Βιβλιοθηκών».
  • Επίσης, επεσήμανε ότι «από κοινού με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, αναγνωρίζουμε την ανάγκη ενδυνάμωσης των Δημόσιων Βιβλιοθηκών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα, το αμέσως επόμενο διάστημα».

Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών της IFLA

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Τζούφη και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών της IFLA, λέγοντας ότι «προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στους υπαλλήλους των βιβλιοθηκών ώστε να παραβρεθούν στο σημαντικότατο αυτό γεγονός».

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «αναζητούμε λύσεις προκειμένου να καλυφθεί η συνδρομή για έναν επαρκή αριθμό βιβλιοθηκονόμων των Δημοσίων Βιβλιοθηκών».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «η ευρωπαϊκή πραγματικότητα καταδεικνύει πως οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες μπορούν και οφείλουν να παίξουν κομβικό ρόλο στην Δια Βίου Μάθηση και Κατάρτιση, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να επαναφέρουμε και να εκσυγχρονίσουμε την λειτουργία τους.

Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, δεδομένων πάντα των δύσκολων δημοσιοοικονομικών συγκυριών».

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση