Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βιωματικές δράσεις ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βιωματικές δράσεις ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία – Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Βιωματικές δράσεις ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς

Τo Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, διοργάνωσε βιωματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές/τριες Α/θμιας εκπ/σης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, με τη σύμπραξη και του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού Καστοριάς, με τίτλο “νοιάζομαι… νιώθω…”.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του ΚΕΔΑΣΥ Καστοριάς

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς με την συνεργασία του 9ου Δημ. Σχολ. Καστοριάς και του Διευθυντή κ. Γαπκιάδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, διοργάνωσε βιωματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές/τριες Α/θμιας εκπ/σης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία) της Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, με τη σύμπραξη και του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού Καστοριάς, με τίτλο «νοιάζομαι… νιώθω…», ως εξής:

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Δημ. Σχολείο Μεσοποταμίας και την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Άργος Ορεστικό, στο Διοικητήριο Rally Greece off road, δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, μετά από σχετική έγκριση των γονέων και κηδεμόνων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Περίπου 670 μαθητές/ μαθήτριες ήταν οι ωφελούμενοι/ες αυτών των δράσεων.

Θερμές ευχαριστίες

στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας, κ.κ. Καλλίνικο, για την παρουσία του στην εκδήλωση και το ενδιαφέρον του,

στην Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κα Δ. Κοζατσάνη, για την παρουσία της στην εκδήλωση και τη συμπαράστασή της,

στο Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ι. Κορεντζίδη, στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Π. Κεπαπτσόγλου και στον Αντιδήμαρχο κ. Αντωνιάδη για τη συνεργασία τους και την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης στο Διοικητήριο Rally Greece off road,

στον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Εμπορίου, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Καστοριάς κ. Σ. Πέλκα, για την παρουσία του στην εκδήλωση και τη συμπαράστασή του,

στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Καστοριάς κ. Δ. Στυλιάδη, για την οικονομική κάλυψη των απαιτούμενων αναλώσιμων,

στον Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης κ. Α. Ξανθόπουλο για την στήριξή του και την παρουσία του στην εκδήλωση,

στην Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης κα Ε. Μαρνέρη για την παρουσία της στην εκδήλωση,

στη Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, κα Β. Μπελερή και το συγκρότημα του σχολείου P.A.G.S., που, ως παράλληλη δράση επένδυσε μουσικά την εκδήλωση, στη Δ/ντρια του Δημ. Σχ. Μεσοποταμίας κα Π. Χαντσαρίδου,

στις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και τους Δ/ντές και Δ/τριες όλων των Δημοτικών που συμμετείχαν στις δράσεις, στους/στις εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τους μαθητές και τις μαθήτριες τους.

Χωρίς τη βοήθεια των παρακάτω εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

της κας Φεβρωνίας Σούφλα, Νηπιαγωγού Ειδ. Αγωγής του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς

της κας Παρασκευής Αντωνίου, εκπαιδευτικού του Τμ. Ένταξης του 9ου Δημ. Σχ. Καστοριάς

της κας Έλσας Ηλονίδου , εκπ/κού του 6ου Δημ. Σχ. Καστοριάς

της κας Σοφίας Κωνσταντινίδου, εκπ/κού του 7ου Δημ. Σχ. Καστοριάς

του Προσωπικού του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς και των Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών- μελών των Ε.Δ.Υ. – Σ.Δ.Ε.Υ. Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Η Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς

Θεοδότα Λούδα

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα Erasmus-ΠΔΕ Αττικής: Επαγγελματική Ανάπτυξη και Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές-Πέμπτη 15.12.2022 

Πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού: Διάταξη στο νόμο 4997/2022 

Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης: Τα άρθρα 51 και 52 του ν. 4997/2022 

Διαπίστωση αναπηρίας και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών: Διάταξη στο νόμο 4997/2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση