Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βουλευτικές Τροπολογίες: Ποιες έγιναν δεκτές από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βουλευτικές Τροπολογίες: Ποιες έγιναν δεκτές από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως – Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Βουλευτικές Τροπολογίες

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής -10.06.2020- συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”, η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως έκανε δεκτές κάποιες Βουλευτικές Τροπολογίες οι οποίες είχαν κατατεθεί προηγουμένως.

Συγκεκριμένα, αποδέχθηκε 3 Τροπολογίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και 1 Τροπολογία Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η Υπουργός απεδέχθη:

Α. Την Τροπολογία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) κου Σπ. Λιβανού, η οποία έχει να κάνει με τα τυπικά προσόντα διορισμού Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και την τροποποίηση του άρθρου 35, παράγραφος 8, περίπτωση β, του νόμου 1556/1985, με την προσθήκη των πτυχιούχων φιλολογίας στον κλάδο του ΕΕΠ, ΠΕ22-Επαγγελματικών Συμβούλων.

Β. Την Τροπολογία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) κου, Γεωρ. Στύλιου και Ιω. Πασχαλίδη αναφορικά με τη δυνατότητα απονομής τίτλου Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου στους Ομότιμους Καθηγητές των πρώην ΤΕΙ, τα οποία είτε συγχωνεύθηκαν, είτε καταργήθηκαν λόγω ένταξης σε Πανεπιστήμιο, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προς τη Σύγκλητο του ιδρύματος προκειμένου να τους απονεμηθεί ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Γ. Την Τροπολογία της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) κας Ντόρας Μπακογιάννη, με θέμα “Εξόφληση δαπανών για την αγορά ακινήτου του ΕΛΜΕΠΑ”, η οποία έχει να κάνει με την εξόφληση δαπανών για την αγορά ακινήτου στη θέση Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθολικού διαδόχου του πρώην ΤΕΙ Κρήτης.

Δ. Την Τροπολογία του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κου Βασ. Κεγκέρογλου με θέμα την “Κατασκευή αιθουσών σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση έκτακτων και κατεπειγουσών αναγκών στέγασης μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”,

Νομοτεχνικές βελτιώσεις Υπουργού Ν. Κεραμέως
Επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατέθεσε στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης δυο νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες αφορούν στη θητεία Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, η οποία δεν μπορεί να συνεχισθεί πέραν των 2 θητειών αναφορικά με Πρυτάνεις και 3 θητειών αναφορικά με το σύνολο θητειών Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων.
Επιπροσθέτως η θητεία των Πρυτάνεων ορίζεται στα 4 έτη και όπου λήγει με λιγότερα έτη αυτή συμπληρώνεται μέχρι την τετραετία.
Ψήφιση νομοσχεδίου

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 11.06.2020 στις 12:00, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί ορισμένων άρθρων – πρυτανικές αρχές,  μετεγγραφές, διαδικασία ίδρυσης ξενόγλωσσων προγραμμάτων,  διαγωγή, τράπεζα θεμάτων.

Δείτε σχετικά

Το νομοσχέδιο “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” όπως κατατέθηκε στη Βουλή
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο λιτός τίτλος του νομοσχεδίου δικαιώνει την ουσία του: “Αναβάθμιση του Σχολείου”
Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο για τη μη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου | Ανακοίνωση ΔΟΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση