Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βουλή-απορριφθέντες ΕΒΠ: Άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων και δίκαιη επανένταξη των απορριπτέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βουλή-απορριφθέντες ΕΒΠ: Άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων και δίκαιη επανένταξη των απορριπτέων – Ερώτηση από την κα Σ. Ασημακοπούλου της Ελληνικής Λύσης.

Βουλή-απορριφθέντες ΕΒΠ

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλευτού της Ελληνικής Λύσης κας Σοφίας Ασημακοπούλου, σχετικά με την άμεση έκδοση των Οριστικών Πινάκων και δίκαιη επανένταξη των απορριπτέων αναπληρωτών – μελών ΕΒΠ του διαγωνισμού “1ΕΑ/2022”, του ΑΣΕΠ.

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΘΕΜΑ: “Άμεση έκδοση των οριστικών πινάκων και δίκαιη επανένταξη των απορριπτέων αναπληρωτών – μελών Ε.Β.Π. του διαγωνισμού “1ΕΑ/2022”, του Α.Σ.Ε.Π”

Κυρία και Κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με σχετική επιστολή των απορριπτέων αναπληρωτών– μελών Ε.Β.Π. του διαγωνισμού «1ΕΑ/2022», του Α.Σ.Ε.Π, ενόψει της ανακοίνωσης της Εγκυκλίου – Πρόσκλησης υποψηφίων εκπαιδευτικών για την υποβολή αίτησης – δήλωσης προτίμησης περιοχών πρόσληψης για το σχολικό έτος 2022-2023, τονίζεται ότι οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης «1ΕΑ/2022» – στους οποίους, ως απορριπτέοι, λόγω των κωδικών τίτλου σπουδών “201” και “202” δεν συμπεριλαμβάνονται – εκδόθηκαν στις 20-07-2022.

Όπως υπογραμμίζουν στην επιστολή τους οι ανωτέρω απορριπτέοι, άσκησαν το έννομο δικαίωμα της ένστασης προς το Α.Σ.Ε.Π., με καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων τις 02-08-2022 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ωστόσο, μέχρι και σήμερα ουδεμία απόφαση επί των ενστάσεών μας έχει εκδοθεί, ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση έχει γίνει από το Α.Σ.Ε.Π., παρά μόνο μέσω της συνάντησης και ενημέρωσης που είχε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τη Γενική Γραμματέα του Α.Σ.Ε.Π. στις 28-07-2022».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να εξετάσετε τις ενστάσεις των απορριπτέων αναπληρωτών–μελών Ε.Β.Π., του διαγωνισμού «1ΕΑ/2022», του Α.Σ.Ε.Π., κατά προτεραιότητα;

2. Θα αποκαταστήσετε την αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος των ως άνω απορριπτέων υποψηφίων και θα τους επανεντάξετε στους πίνακες κατάταξης της «1ΕΑ/2022», καθώς, δεν τηρήθηκε κατά την κατάρτισή τους το εύλογο χρονικό περιθώριο, που όφειλε να λαμβάνει υπόψη την ημ/νία κατάθεσης των ενστάσεων;

3. Θα καταρτιστούν και θα ανακοινωθούν, άμεσα, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης και θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, μόνο μέσω των ως άνω διορθωμένων πινάκων, δίχως περαιτέρω χρονοτριβές και καθυστερήσεις;

Δείτε σχετικά

Απορριφθέντες ΕΒΠ Πίνακα 1ΕΑ/2022 ΑΣΕΠ για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 

Νέα επιστολή απορριφθέντων ΕΒΠ λόγω “έλλειψης τίτλου σπουδών”, στο ΑΣΕΠ 

Απορριφθέντες ΕΒΠ-ΑΣΕΠ: Ζητούν άμεση ένταξη στον Οριστικό Πίνακα 

Απορριφθέντες ΕΒΠ: Να εξετάσει το ΑΣΕΠ τις ενστάσεις κατά προτεραιότητα 

Απορριπτέοι Προκήρυξης 1ΕΑ/2022: Απαιτούμε την άμεση έκδοση Οριστικών Πινάκων και τη συμπερίληψή σ αυτούς 

Επιστολή απορριφθέντων ΕΒΠ 1ΕΑ/2022 προς ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συνέχιση προσπαθειών επίλυσης του ζητήματος 

Συνάντηση ΑΣΕΠ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Τι ειπώθηκε για τα λάθη στους Προσωρινούς Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-ΑΣΕΠ: Τι συζητήθηκε με τη διοίκηση κατά την Παράσταση Διαμαρτυρίας 

Νέα ορθή επανάληψη Προσωρινού Πίνακα ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ

Ποσοστά απορριπτέων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 στους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ 

Απορριφθέντες Λογοθεραπευτές ΠΕ21 ζητούν ένταξη στους οριστικούς πίνακες ΑΣΕΠ εφόσον πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση