Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βουλή-live: Υποχρεωτικότητα διετούς παραμονής νεοδιόριστων στην οργανική-Μείωση εξεταστέας ύλης Λυκείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βουλή-live: Υποχρεωτικότητα διετούς παραμονής νεοδιόριστων στην οργανική-Μείωση εξεταστέας ύλης Λυκείου – Συζήτηση Επίκαιρων Ερωτήσεων.

Δυο (2) Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συζητούνται αυτή την ώρα στη Βουλή και οι οποίες έχουν να κάνουν με την υποχρεωτικότητα διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού και με τη μείωση της ύλης στις τάξεις του Λυκείου.

Συγκεκριμένα συζητούνται:

1. Η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κου Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού“.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε:

– Να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη της υποχρεωτικής διετούς παραμονής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και η μετατροπή της σε έναν χρόνο.

– Να δοθεί από τη φετινή σχολική χρονιά η δυνατότητα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να κάνουν αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση, αφού τον Ιούνιο θα έχουν υπηρετήσει την οργανική τους για ένα έτος.

2. Η  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 κου Κρίτωνα – Ηλία Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Μείωση της ύλης στις τάξεις του Λυκείου“.

Ο Βουλευτής ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ: 

“1. Θα περιορίσετε την εξεταστέα ύλη με ταυτόχρονη κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, έστω για την τρέχουσα σχολική χρονιά, απαλλάσσοντας τους, ήδη ψυχολογικά φορτισμένους, υποψηφίους από την επιπρόσθετη αγωνία της ελλιπούς προετοιμασίας για να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσαρμόσουν τη διδασκαλία στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου, με στόχο την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν;

2. Θα καταργήσετε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έτσι ώστε οι μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγγραφούν σε ιδιωτικές σχολές, να μπορούν να φοιτήσουν στα δημόσια δωρεάν εκπαιδευτικά ιδρύματα;”.

Τις Ερωτήσεις απαντά η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή.

Δείτε live τη συζήτηση από τη Βουλή

Η συζήτηση των 2 Επίκαιρων Ερωτήσεων περατώθηκε

Δείτε τη συζήτηση για τη διετία νεοδιόριστων ΕΔΩ 

Δείτε τη συζήτηση για τη μείωση της εξεταστέας ύλης Λυκείου ΕΔΩ 

Δείτε επίσης

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας για 9 διατάξεις του νόμου 4823/2021 

Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε νέο σύστημα διορισμών πιο δίκαιο-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες 

Διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης: Η Κανονιστική Απόφαση για την επιλογή και τοποθέτηση 

ΙΕΠ: Επιμόρφωση ειδικής αγωγής Γ Φάση-Εγγραφές και δήλωση μαθημάτων από την Τετάρτη 13.04.2022 

Επιμόρφωση-Διαφοροποιημένη διδασκαλία: Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 18.04.2022 

Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών 2022: Αιτήσεις από 05.04 μέχρι 15.04.2022 

Εγκύκλιος αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς Υπουργείου Παιδείας 2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση