Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βουλή: Συζήτηση 8 Επίκαιρων Ερωτήσεων Υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 3/2/2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βουλή: Συζήτηση 8 Επίκαιρων Ερωτήσεων Υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 3/2/2020 – Σχέδιο Κυβέρνησης για την Παιδεία, ΔΟΑΤΑΠ και διαδικασία διορισμών, Ειδικό σχολείο Βόνιτσας κ.α.

Βουλή

Οκτώ Επίκαιρες Ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας έχουν προγραμματισθεί να συζητηθούν στη Βουλή τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00.

Ανάμεσα σ αυτές ξεχωρίζουμε τις Ερωτήσεις Βουλευτών σχετικά:
  • Το σχέδιο και την εθνική στρατηγική της Κυβέρνησης για τη βελτίωση της Παιδείας στη χώρα μας.
  • Την επίλυση προβλημάτων τρέχουσας διαδικασίας διορισμών (ΔΟΑΤΑΠ) και
  • τη στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις θα απαντηθούν από την Υπουργό ή Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δείτε αναλυτικά

Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2020 ώρα 16:00΄

Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  Πρώτου Κύκλου
Κτιριακό πρόβλημα σχολείων Δήμου Αιγάλεω λόγω σεισμού

1.- Η με αριθμό 412/22-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β2΄Δυτικού Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Κωνσταντίνας (Νάντιας) Γιαννακοπούλου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «’Άλυτο παραμένει το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στον Δήμο Αιγάλεω».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

Στελέχωση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

2.- Η με αριθμό 436/28-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νικολάου Παπαναστάση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας με μόνιμο εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου
Ιντεργκρεϊντεντ μάστερ στους αποφοίτους από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου

1.- Η με αριθμό 416/23-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς την Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Χορήγηση ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ιντεργκρεϊντεντ μαστερ) στους αποφοίτους από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ

2.- Η με αριθμό 437/28-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Ενίσχυση και αναβάθμιση του θεσμού Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

Σχέδιο Κυβέρνησης για τη βελτίωση της Παιδείας

3.- Η με αριθμό 442/28-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Ποιο είναι το σχέδιο και η εθνική στρατηγική της Κυβέρνησης σας για τη βελτίωση της Παιδείας στη χώρα μας;».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

Προβλήματα ΔΟΑΤΑΠ  για διαδικασία διορισμών

4.- Η με αριθμό 384/15-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση της Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτού Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΜέΡΑ25 κυρίας Σοφίας Σακοράφα προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Επείγουσα επίλυση προβλημάτων τρέχουσας διαδικασίας διορισμών».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

Κτιριακό πρόβλημα σχολείων Δήμου Αιγάλεω και Πετρούπολης λόγω σεισμού

5.- Η με αριθμό 405/21-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Οριστική διευθέτηση του κτηριακού προβλήματος των Σχολείων που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου στο Αιγάλεω και στην Πετρούπολη».

Δείτε την Ερώτηση εδώ

_______________

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Αβερώφειος Γεωργική Σχολή

1.- Η με αριθμό 1127/7-10-2019 Ερώτηση του Βουλευτή Λάρισας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κ. Βασιλείου Κόκκαλη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας».

_______________

Οι Επίκαιρες Ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον ίδιο Υπουργό ή Υφυπουργό θα συζητηθούν η μία μετά την άλλη.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για αναπληρωτές: Διάταξη για διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων και διετία αντί τριετίας η ισχύς Πινάκων
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Ενημέρωση Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 για γυναίκες υποψήφιες από τη ΧΕΝ Ελλάδος
Αιτήσεις Προκήρυξης 1ΓΕ/2019: Ανακοίνωση ΑΣΕΠ – Εως 03/02/2020
ΑΣΕΠ Ανακοίνωση: Για προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019

Πριν φύγετε

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: Νέες Θεματικές, Συντονιστές Σχολ. Σύμβουλοι, Σχολ. Σύμβουλοι, Στελέχη εκπ/σης κ.α.
Μεταθέσεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Τέλη Μαρτίου, το νωρίτερο, οι Οριστικοί 3ΕΑ – Τι θα γίνει με τις Μεταθέσεις 2019-20 ;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση