Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ-Παράθυρο στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ-Παράθυρο στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό: Εκδήλωση που διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ

Εγκύκλιος με αρ. Πρωτ.: 159448/ΓΔ4/20.11.2020 απεστάλη από την Γ.Γ ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα στις Διευθύνσεις και Σχολικές Μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης.

Αναλυτικά

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 141832/ΓΔ4/16-10-2020 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: “Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ”, που διοργανώνεται από το ΕΜΠ, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, στο εμβληματικό Κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων με φυσική παρουσία, σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming, από το πρωί στις 8.15 μέχρι αργά το απόγευμα.

Η εκδήλωση

αφιερώνεται σε ποικίλες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους/τις μαθητές/τριες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρακολουθώντας την εκδήλωση, οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις αλλά και τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται σε αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων μηχανικών, καθώς και των νομικών, οικονομικών, ιατρικών, θετικών, ανθρωπιστικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, καλών τεχνών και τεχνικών επαγγελμάτων.

Ειδικότερα,

το υλικό που θα παρουσιαστεί αφορά στο ερευνητικό έργο και την καινοτόμο άσκηση του επαγγέλματος όλων των ειδικοτήτων του Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αττικής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής),

αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με τη στοχοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας ερευνητικών κέντρων (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών –ΕΚΚΕ-, Ερευνητικό κέντρο ΑΘΗΝΑ, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ”, Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, Ελληνικό κέντρο θαλασσίων ερευνών –ΕΛΚΕΘΕ-).

Παρακαλούμε

να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για να μπορούν τις ώρες των μαθημάτων τους εκείνη τη μέρα να συνδεθούν στο live streaming και να παρακολουθήσουν μαζί με τους/τις μαθητές/τριες τη Βραδιά του Ερευνητή – Παράθυρο στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, εφόσον το επιθυμούν.

Επίσης,

παρακαλούμε να ενημερωθούν οι γονείς ώστε να μπορούν οποιαδήποτε ώρα να παρακολουθήσουν όποιο θέμα τους ενδιαφέρει, καθώς και οι μαθητές/τριες ότι μπορούν να το παρακολουθούν και μετά το πέρας των μαθημάτων τους.

Διευθύνσεις εκδήλωσης:

Το υλικό της Βραδιάς του Ερευνητή θα είναι διαθέσιμο ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόσβαση στα social media από την εναλλακτική διεύθυνση πρόσβασης.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 8.15 π.μ. με την εναρκτήρια τελετή την οποία χαιρετίζουν οι διοργανωτές και οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

Δείτε επίσης

Εορτασμός 200 χρόνων από Επανάσταση 1821: Προγραμματισμός δράσεων σχολικών μονάδων
Εξ αποστάσεως υποστήριξη από ΕΕΠ-ΕΒΠ: Mαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών | Οδηγίες
Μητρώο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ: Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ένταξης/εγγραφής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση