Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βραβείο προσβάσιμης πόλης 2020: Επαινος στα Χανιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βραβείο προσβάσιμης πόλης 2020: Νικήτρια πόλη ανακηρύχθηκε η Βαρσοβία! – Η φετινή διοργάνωση είχε στους φιναλίστ της για πρώτη φορά και μια ελληνική πόλη, τα Χανιά.

Βραβείο προσβάσιμης πόλης

Στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και EDF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες η βράβευση της Προσβάσιμης Πόλης 2020 – Access City Awards.

Οπως μας ενημερώνει η ΕΣΑμεΑ:

Ενα από τα σπουδαία γεγονότα κάθε χρόνο τα τελευταία δέκα έτη για τους ευρωπαίους με αναπηρία έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και EDF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

Η βράβευση της Προσβάσιμης Πόλης 2020 – Access City Awards.

Ένας θεσμός που κλείνει φέτος 10 χρόνια ζωής και επιβραβεύει ευρωπαϊκές πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων για τις προσπάθειες που κάνουν να γίνουν προσβάσιμες.

Για πρώτη φορά φιναλίστ μια ελληνική πόλη

Η φετινή διοργάνωση είχε στους φιναλίστ της για πρώτη φορά και μια ελληνική πόλη, τα Χανιά!

Από τις 47 που δήλωσαν συμμετοχή, 6 προκρίθηκαν για τον τελικό: Castelló de la Plana, Ισπανία, Chania, Ελλάδα, Évreux (Γαλλία), Skellefteå (Σουηδία), Tartu (Εσθονία) και Warsaw (Πολωνία).

Νικήτρια πόλη ανακηρύχθηκε η Βαρσοβία!

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης βράβευσε τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς τα Χανιά κέρδισαν έπαινο για την προσπάθεια που κάνουν στον τομέα της προσβάσιμης στάθμευσης, χρησιμοποιώντας λύσεις από τον τομέα τεχνολογίας, πληροφοριών και επικοινωνίας.

Ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε για την ιστορία του θεσμού των Access City Awards και για την ανακήρυξή του ως Πρέσβη Προσβασιμότητας, από την πρώτη πόλη που κέρδισε το βραβείο, την Άβιλα της Ισπανίας.

Μάλιστα πρότεινε και τη θέσπιση ενός ιδιαίτερου βραβείου για την επόμενη χρονιά, για τις πόλεις που έχουν δουλέψει για την υλοποίηση της Σύβασης του για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την απερχόμενη Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Εργασιακής Κινητικότητας Μαριάν Θίεσεν, με την οποία το EDF είχε στενή συνεργασία τα τελευταία 5 χρόνια για τα ζητήματα των ευρωπαίων με αναπηρία.

 _________________

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με Γεραπετρίτη: Με πολλαπλά μηνύματα
Επιστολή ΕΣΑμεΑ σε Υπουργό Παιδείας: Ανάγκη η συμπεριληπτική εκπαίδευση
Αδειες ΑμεΑ: Τι δικαιούνται εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κατανομή μαθητών ΑμεΑ σχολείων ΠΕ και ΔΕ | Νομοθεσία
Το παιχνίδι UNO διαθέσιμο και σε Braille

_________________

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Οδηγός Προσβάσιμων Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από την ΕΣΑμεΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση