Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Οι λόγοι που δεν ανοίγουν-Κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Οι λόγοι που δεν ανοίγουν, σύμφωνα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου – Ερώτηση στη Βουλή.

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” για την απόφαση της Κυβέρνησης μετά από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί μαζί με τα σχολεία όλης της χώρας.

Η κα Μιχαηλίδου είπε πως:

Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία. Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή.

Οι μεταλλάξεις του ιού είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των Βρεφονηπιακών. Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε τεστ. Οι μεταλλάξεις πλέον μεταφέρονται από τα παιδιά.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων ζήτησε από τους γονείς υπομονή δύο εβδομάδων, ώστε να δουν σε αυτήν την περίοδο κατά πόσο έχει διεισδύσει ο κορονοϊός στην κοινωνία, δεδομένων του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου.

Πρόταση της Κυβέρνησης να ανοίξουν οι Βρεφονηπιακοί στις 24 Μαΐου

Λίγο αργότερα στην ΕΡΤ η κα Μιχαηλίδου δήλωσε πως πρόταση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στις 24 Μαΐου.

Επίσης με κοινή ερώτησή τους στη Βουλή,

οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Νόνη Δούνια, ζητούν το άμεσο άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών.

Επισημαίνουν δε πως είναι πολλές οι οικογένειες που βρίσκονται προ αδιεξόδου, καθώς το ζήτημα της φύλαξης των παιδιών τους, στέκεται εμπόδιο στην επιστροφή των γονέων στην παραγωγική διαδικασία.

Οι δύο Βουλευτές ρωτούν:

1. Κρίνεται σκόπιμη η επίσπευση του ανοίγματος των παιδικών σταθμών;

2. Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να λάβουν χώρα, ώστε να αυτοί να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό;

Δείτε επίσης

Πέτσας: Ανοιγμα Βρεφονηπιακών σταθμών 20-24 Μαΐου
Δεν ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί 10 Μαΐου: Θα εξετασθεί αργότερα η επαναλειτουργία τους

Πριν φύγετε

Ανοίγουν ΙΕΚ-ΣΔΕ-Κολλέγια-Πιστοποίηση Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας από 17.05
Ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ Λυκείου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για εξετάσεις
Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση