Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαιρετισμός Γεωργίου Κόσυβα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαιρετισμός Γεωργίου Κόσυβα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Χαιρετισμός Γεωργίου Κόσυβα
Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, μαθητές και μαθήτριες,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2020-2021, η Περιφερειακή  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής απευθύνει προς την εκπαιδευτική κοινότητα θερμό χαιρετισμό για μια ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Η φετινή χρονιά

ξεκινά με ανάμικτα συναισθήματα. Οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο με χαρά και θέληση για ζωή και είναι ενθουσιασμένοι που ξαναβλέπουν φίλους και εκπαιδευτικούς.

Όμως είναι ανήσυχοι που η πανδημία της νόσου COVID-19 είναι ακόμα παρούσα.Οι αγωνίες και οι προσδοκίες εκπαιδευτικών και γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους επηρεάζονται από τις ιδιαιτερότητες της νέας κανονικότητας.

Αναμφίβολα,

η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γνωστική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων.

Η δια ζώσης διδασκαλία είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων των εκπαιδευομένων.

Μέσω αυτής οικοδομείται η μοναδική σχέση των μαθητών με τους δασκάλους τους, οι οποίοι είναι αρωγοί στη μάθηση και τη διάπλαση του χαρακτήρα τους.

Λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης,

καλούμαστε όλοι να τηρήσουμε με λεπτή προσοχή κανόνες προφύλαξης. Η επιστροφή στο σχολείο αξιώνει από όλους το τακτικό πλύσιμο των χεριών, τη σωστή χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής και κυρίως να τους διασφαλίσουμε το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης. Για να ευοδωθεί αυτό απαιτείται η διαρκής συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αποβλέποντας στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και την προστασία της υγείας όλων μας.

Πολύτιμο εφόδιο αποτελεί η εμπειρία της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά την αναστολή λειτουργίας τους. Τα στελέχη της εκπαίδευσης και προπάντων οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με επαγγελματική ευσυνειδησία κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανή την επιθυμία της μάθησης.

Αγαπητοί γονείς,

στις παρούσες συνθήκες κάνουμε όλοι μαζί ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και δημιουργικά. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ολοπρόθυμη, αμέριστη και συνεχή συμπαράσταση στο έργο μας.

Να είστε πάντα κοντά μας, για να μοιράζεστε μαζί μας τους προβληματισμούς, τις αγωνίες και τις ανησυχίες σας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

είμαστε δίπλα σας. Η υπέρβαση των αντιξοοτήτων, καθώς και ο συνεχής και αδιάλειπτος αγώνας για υψηλότερες προσδοκίες παρέχουν ουσιαστικό περιεχόμενο στη ζωή όλων μας. Ελπίζουμε σε ομορφότερες μέρες και πιστεύουμε πως έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στη νέα γενιά. Ένα κόσμο με λιγότερο πόνο και περισσότερη χαρά και ελπίδα.

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

σας καλούμε να επιδείξετε την ίδια συνέπεια με την προηγούμενη σχολική χρονιά. Αντιμετωπίσατε με θάρρος τις δυσκολίες και είστε αξιέπαινοι.Καθώς οι κίνδυνοι της νόσου COVID-19 είναι πραγματικοί, η εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στις οδηγίες των ειδικών επιτρέπει σε εσάς να επιστρέψετε στον φυσικό σας χώρο και να πορευτείτε με ασφάλεια στον δρόμο της γνώσης.

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε ζωντανή την ελπίδα για το καλύτερο.

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής

Γιώργος Κόσυβας

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός και Υπουργός Παιδείας στο 7ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων για τον αγιασμό
Σχολεία της Ηλείας επισκέφθηκε η Υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τον αγιασμό
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για άνοιγμα σχολείων: Η συντριπτική πλειοψηφία ακολούθησε τις οδηγίες
Κεραμέως για περιστατικό βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά: Αδιανόητες και μη ανεκτές ενέργειες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση