Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαιρετισμός ΠΔΕ Αττικής Γεωργίου Κόσυβα για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαιρετισμός ΠΔΕ Αττικής Γεωργίου Κόσυβα για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22-Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποβλέποντας στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας.

Χαιρετισμός ΠΔΕ Αττικής Γεωργίου Κόσυβα

 Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, μαθητές και μαθήτριες,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2021-2022, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής απευθύνει σε εσάς θερμό χαιρετισμό και ευχές για μια ασφαλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Τα σχολεία υποδέχονται παλιούς και νέους μαθητές, που ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά με όρεξη για μάθηση, ανυπομονησία και χαρά.

Είναι ευχαριστημένοι, καθώς ξαναβλέπουν φίλους και εκπαιδευτικούς στον γνώριμο χώρο του σχολείου και έτοιμοι να μοιραστούν νέες μαθησιακές εμπειρίες. Μπορεί η πανδημία της νόσου COVID-19 να είναι ακόμα παρούσα, όμως όλοι κατέχουμε τη γνώση για να παραμείνουμε υγιείς.

Οι αγωνίες και οι προσδοκίες γονέων και εκπαιδευτικών για την πρόοδο των παιδιών τους επηρεάζονται από την προσαρμογή στη σχολική καθημερινότητα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι επιστρέφουν με ενθουσιασμό στα θρανία

και στη δια ζώσης διδασκαλία, η οποία είναι αναγκαία για τη γνωστική και ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Έχουν διαμορφωθεί νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία απαιτούν την εφαρμογή κανόνων υγιεινής και προφύλαξης.

Η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο αερισμός των αιθουσών, καθώς και η διενέργεια τακτικών αυτοδιαγνωστικών ή εργαστηριακών ελέγχων από μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι βαρύνουσας σημασίας.

Ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού SARS-Cov-2,

αποτέλεσμα έγκυρων επιστημονικών ερευνών, δημιουργεί τείχος προστασίας για τη διασφάλιση της μάθησης των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, την αίθουσα διδασκαλίας.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια

για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποβλέποντας στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους εκπαιδευομένους να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις, να αναπτύξουν σύγχρονες δεξιότητες και κυρίως να τους εξασφαλίσουμε το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης.

Για να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια

απαιτείται η διαρκής συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα στελέχη της εκπαίδευσης και προπάντων οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν με υψηλό αίσθημα ευθύνης να κρατήσουν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αγαπητοί γονείς,

στις παρούσες συνθήκες  κάνουμε όλοι μαζί ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε η φετινή σχολική χρονιά να εξελιχθεί ήρεμα και δημιουργικά. Σας ευχαριστούμε για την ολοπρόθυμη αρωγή και για την ώριμη ορθολογική συμπεριφορά που επιδεικνύετε. Η συμπαράστασή σας είναι καθοριστική για την πρόοδο των παιδιών και εφήβων, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για το παιδαγωγικό πάθος, την αφοσίωση και την αμέριστη αγάπη, με την οποία επιτελείτε το εκπαιδευτικό σας έργο. Αγκαλιάζουμε με συναδελφικότητα τους νεοδιορισθέντες μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους αναπληρωτές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Ελπίζουμε σε ομορφότερες ημέρες και πιστεύουμε πως έχουμε χρέος να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη νέα γενιά.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

ξέρουμε ότι η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για σας. Όμως αντιμετωπίσατε τις δυσκολίες με θάρρος και υπευθυνότητα και βγήκατε νικητές. Είστε αξιέπαινοι και νιώθουμε περήφανοι για εσάς. Σας καλούμε να δείξετε την ίδια συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία, τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών, για να απολαύσετε με ασφάλεια τη χαρά της σχολικής ζωής και το συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης, της δημιουργικότητας και της διάπλασης του χαρακτήρα. Σε αυτό το ταξίδι δεν είστε μόνοι. Είμαστε δίπλα σας.

Ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία, δύναμη, αισιοδοξία!

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής

Γιώργος Κόσυβας

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός-Δαμάσι Τυρνάβου: Στο νεόκτιστο δημοτικό για τον αγιασμό 4 μήνες μετά το σεισμό
Νίκη Κεραμέως-87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης: “Πρώτη ημέρα στα σχολεία με τήρηση μέτρων και αισιοδοξία”
Κυριάκος Μητσοτάκης για το αν θα κλείσουν τα σχολεία λόγω της πανδημίας, για την ΕΒΕ, για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Εξαγγελίες Πρωθυπουργού για νέους και φοιτητές στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης
Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ από 13.09-Τι ισχύει για τους μαθητές
ΦΕΚ: Λειτουργία εκπαιδευτικών δομών 2021-Μέτρα covid για σχολεία-ΣΔΕ-ΙΕΚ-ΚΔΒΜ-Φροντιστήρια-ΚΞΓ-Βιβλιοθήκες-ΓΑΚ
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση 2021-22: Σε ποιους μαθητές θα παρέχεται
Σχολεία-μέτρα προστασίας-Πρωτόκολλο: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας
ΦΕΚ: Νέο Πρωτόκολλο κορονοϊού στις σχολικές μονάδες-Αρχές Διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Πριν φύγετε

Ομάδες αυξημένου κινδύνου-νέο ΦΕΚ: Τι ισχύει για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυτές
ΦΕΚ: Μέτρα κορονοϊού έως 20 Σεπτεμβρίου 2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση