Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαρά Κεφαλίδου-Δήλωση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια που κατέθεσε η Κυβέρνηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαρά Κεφαλίδου-Δήλωση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια που κατέθεσε η Κυβέρνηση και τη θεσμοθέτηση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Χαρά Κεφαλίδου-Δήλωση

Με δήλωσή της η Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής κα Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια και τις Πανελλαδικές, το οποίο περιέχει διατάξεις για τη θεσμοθέτηση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία  επισημαίνει πως

Αφενός
“Προπηλακισμοί, ανομία, αστυνομοκρατία, εκφοβισμός, απαξίωση απ’ όπου και αν προέρχεται, δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια”.
Αφετέρου
“Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. Τα πανεπιστήμια που θέλουμε είναι χώροι: δημιουργίας, ελευθερίας, γνώσης, με Διοίκηση που έχει την ευθύνη της ασφάλειας & της απρόσκοπτης λειτουργίας τους”.
Αναλυτικά
Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου με αφορμή το νομοσχέδιο Παιδείας που κατέθεσε η Κυβέρνηση

«Να συμφωνήσουμε: Προπηλακισμοί, ανομία, αστυνομοκρατία, εκφοβισμός, απαξίωση απ’ όπου και αν προέρχεται, δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια.

Καταδικάζουμε τη βία. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. Τα πανεπιστήμια που θέλουμε είναι χώροι: δημιουργίας, ελευθερίας, γνώσης, με Διοίκηση που έχει την ευθύνη της ασφάλειας & της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι παρόν όταν, όπου και όσο το χρειάζεται ο κάθε πολίτης και ο κάθε οργανισμός.

Η νέα γενιά αξίζει εμπνευσμένους δασκάλους να την οδηγήσουν. Επιτέλους, πότε θα ασχοληθούμε με τα πραγματικά της προβλήματα;».

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Ρύθμιση αργιών-διακοπών-απουσιών για κάλυψη διδακτέας ύλης, αναπλήρωσης διδακτικών ωρών | Διάταξη
Φυλάκιση όσων εμποδίζουν λειτουργία Συμβουλίων | Διάταξη στη Βουλή
Νίκος Φίλης: Νομοθετικό μορατόριουμ για να επανέλθει η ηρεμία στην Εκπαίδευση
Μεταδίδεται ο κορονοϊός στα σχολεία; Οι τοποθετήσεις ECDC-ΠΟΥ-Βάνας Παπαευαγγέλου-Αθανάσιου Τσακρή

Πριν φύγετε

Οι κόκκινες περιοχές όπου θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια και θα συνεχίσουν την Τηλεκπαίδευση
Ανακοινώσεις-σχολεία: Ανοιχτά Γυμνάσια-Λύκεια σε όλη τη χώρα-Οχι στα Λύκεια κόκκινων περιοχών (και η Αττική)
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση