Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαρά Κεφαλίδου: “Χαιρέτα μας τον πλάτανο” για την αδυναμία ολοκλήρωσης πρακτικών ασκήσεων φοιτητών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαρά Κεφαλίδου: “Χαιρέτα μας τον πλάτανο” για την αδυναμία ολοκλήρωσης των Εργαστηρίων και Πρακτικών Ασκήσεων τελειόφοιτων φοιτητών-Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Χαρά Κεφαλίδου: “Χαιρέτα μας τον πλάτανο”

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτησης της Τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝΑΛ Χαράς Κεφαλίδου με θέμα την “Αδυναμία ολοκλήρωσης Διπλωματικών Εργασιών, Εργαστηριακών Μελετών και Πρακτικών Ασκήσεων τελειόφοιτων φοιτητών”.

Την Ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κας Κεφαλίδου:

Αποσβολωτική ήταν η παραδοχή του Yφυπουργού Παιδείας κου Συρίγου ότι το Υπουργείο εδώ και 3 εξάμηνα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Επιτροπή Ειδικών ψάχνοντας να βρει λύσεις για τους παγιδευμένους τελειόφοιτους ΑΕΙ που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους λόγω απαγόρευσης μετακίνησης για την εκπόνηση των απαραίτητων  Διπλωματικών Εργασιών ή /και της Πρακτικής Άσκησης για τη λήψη πτυχίου!

Μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις της Βουλευτού,

παρά τις Επιστολές της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για την ειδική κατηγορία τελειόφοιτων που παγιδεύονται κάθε ημέρα που περνά χωρίς να μπορούν να αποφοιτήσουν και να βγουν στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές, με ορατό τον  κίνδυνο να χάσουν και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, το Υπουργείο Παιδείας, ασφαλώς όχι από μοχθηρία όπως είπε ο κος υφυπουργός, αλλά από ασύλληπτη οκνηρία, σηκώνει τα χέρια ψηλά περιμένοντας την πανδημία να περάσει και να επιστρέψει η κανονικότητα!

“Χαιρέτα μας τον πλάτανο” όπως θα έλεγαν και οι φοιτητές για τον χαμένο χρόνο από μεταπτυχιακά, χαμένο χρόνο από την αναζήτηση μιας καλύτερης προοπτικής στην αγορά εργασίας, χρόνο από την ζωή νέων επιστημόνων που θέλουν να προχωρήσουν και ασυλλόγιστα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατασπαταλά χωρίς αιδώ με μια χρονοκαθυστερημένη συγνώμη.  

Δείτε επίσης

Α. Συρίγος: Οχι στην κινητικότητα στα Πανεπιστήμια από τους ειδικούς-Για ποιους λόγους-Τι είπε για τις Πρακτικές Ασκήσεις
Ρυθμίσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ | ΦΕΚ
Απόφαση για πρακτική άσκηση φοιτητών ΑΕΙ του Υφ. Παιδείας Α. Συρίγου
Πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών ΕΑΕ και Σχολικής Ψυχολογίας: Ρύθμιση εναλλακτικών τρόπων πραγματοποίησης
Συρίγος: Τηλεκπαίδευση μέχρι 4 Ιουνίου στα ΑΕΙ-Θα μπορούσε να λειτουργήσει το self test στις πρακτικές ασκήσεις
Συρίγος: Καθήκον μας τα Τμήματα εφαρμοσμένων επιστημών και τεχνών με 4ετείς σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση