Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαράλαμπος Γώγος: Πιθανό άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων και Δημοτικών μετά τις εορτές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαράλαμπος Γώγος: Πιθανό άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων μετά τις εορτές. Το ίδιο και για τα Δημοτικά αν δεν ανοίξουν 14 Δεκεμβρίου.

Χαράλαμπος Γώγος

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Σήμερα” του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, μίλησε ο Καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών επί του κορονοϊού του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο Καθηγητής αναφέρθηκε στην πιθανή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα είπε

πως η Επιτροπή των ειδικών δεν έχει λάβει ακόμα αποφάσεις επί του θέματος, όμως με τα ισχύοντα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δομές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας να επαναλειτουργήσουν μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, τη νέα χρονιά.

Αναφορικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία,

η συζήτηση έχει να κάνει με την επαναλειτουργία τους τη 14η Δεκεμβρίου και αν αυτό τελικά δεν προκριθεί, τότε η όποια συζήτηση δεν έχει νόημα και επομένως μεγάλες πιθανότητες έχει η δια ζώσης επαναλειτουργία  μετά τις εορτές και για αυτά τα σχολεία.

Ο Καθηγητής κος Γώγος

συμπλήρωσε πως για το θέμα της δια ζώσης επαναλειτουργίας ή όχι των σχολικών μονάδων της χώρας υπάρχουν μέσα στην Επιτροπή διάφορες απόψεις θετικές και αρνητικές.

Πάντως

αυτό που προβληματίζει γενικώς είναι η κινητικότητα των γονέων και κηδεμόνων πέριξ των σχολικών μονάδων όταν αυτές λειτουργούν, η οποία κινητικότητα και ο επακόλουθος συγχρωτισμός θα επιβαρύνουν επιδημιολογικά το σύστημα.

Δείτε σχετικά

Ζαχαράκη-σχολεία: Τέλος εβδομάδας η απόφαση-Τι είπε για πιθανή σύμπτυξη αργιών εορτών
Μητσοτάκης-άρση περιοριστικών μέτρων: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα
Σύψας για σχολεία: Δεν μπορούν να ανοίξουν 7 Δεκεμβρίου και μετά δεν έχει νόημα
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση