Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαρδαλιάς για απευθείας μετάδοση μαθήματος: Kαλύπτει την παράδοση και όχι εξέταση μαθητών.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαρδαλιάς για απευθείας μετάδοση μαθήματος: Kαλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι εξέταση μαθητών- H επιστροφή στα θρανία της Γ’ Λυκείου κύλησε δίχως προβλήματα.

Χαρδαλιάς για απευθείας μετάδοση μαθήματος

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση-17/05/2020 -για την πορεία του κορονοϊού, ο Υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε:

  • Στη λειτουργία των σχολείων,
  • στη δυνατότητα μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για παροχή σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και
  • στη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Αναλυτικά η αναφορά του κου Χαρδαλιά

Συνεχίζοντας, σας ενημερώνω ότι την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων με την επιστροφή στα θρανία της Γ’ Λυκείου, η οποία κύλησε δίχως προβλήματα.

Ξεκίνημα για το Γυμνάσιο και την Α και Β Λυκείου

Αύριο ξεκινούν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, αλλά και το Γυμνάσιο. Έχουμε επισημάνει τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής που ισχύουν και τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τα παιδιά μας και να γεμίσουν από τις φωνές τους.

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να δίνεται η δυνατότητα μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για παροχή σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις σχολικές μονάδες οι οποίες τελούν σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, συνεχίζεται η δυνατότητα για σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς.

Απευθείας μετάδοση μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

Στις σχολικές μονάδες οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, προβλέπεται για τους μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, με τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Προϋποθέσεις και Εγγυήσεις

Συνοπτικά, έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής, αποθήκευσης ήχου και εικόνας. Ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι κλειδωμένες με έλεγχο εισόδου από τον ή την εκπαιδευτικό.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο εκπαιδευτικός ή/και ο πίνακας.

Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση των μαθητών.

Υποχρέωση της πολιτείας

Οταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής αλλά και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως. Και αυτό κάνει.

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός: Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο – Μήνυμα και video προς μαθητές
Τομέας Παιδείας ΚΙΝΑΛ: Η διδασκαλία δεν είναι τηλεοπτικό θέαμα
ΦΕΚ Απόφασης απευθείας μετάδοσης μαθήματος: Η διαδικασία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση