Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ξεκινά η αποκατάσταση σχολικών μονάδων Θεσσαλίας και Στερ. Ελλάδας, περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκινά η αποκατάσταση σχολικών μονάδων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» – Στους Δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού – Ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ξεκινά η αποκατάσταση σχολικών μονάδων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, καθώς από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.)» ως αναθέτουσα αρχή για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων στα σχολεία των περιοχών, που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν με βάση τη σχετική νομοθεσία κατεπείγουσας εκτέλεσης, όπως προβλέπεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Οι εν λόγω σχολικές μονάδες βρίσκονται στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού.

Ειδικότερα, τα έργα κατανέμονται σε έξι (6) ομάδες, για κάθε μια από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση της αντίστοιχης σύμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου των έξι συμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 30,5 εκατ. ευρώ και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η αποκατάσταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργασίες οικοδομικές, υδραυλικές, βελτίωσης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενεργειακής αναβάθμισης, ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων, ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικές, να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ευχαριστεί την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την ουσιαστική προσφορά της προς τις πληγείσες – από τις πρωτοφανείς καταστροφές – περιοχές.

Αναλυτικός Πίνακας Σχολικών Μονάδων:

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΟΣ ΟΜΑΔΑ
30ο Ν/Γ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΡΙ

ΚΚΑΙΩΝ

ΟΜΑΔΑ 1
ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
2ο Ν/Γ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

2ο ΔΣ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

Ν/Γ ΚΟΣΚΙΝΑ + ΔΣ ΚΟΣΚΙΝΑ ΠΑΛΑ

ΜΑ

 

 

ΟΜΑΔΑ 2

1ο Ν/Γ ΠΑΛΑΜΑ
3ο Ν/Γ ΠΑΛΑΜΑ
Ν/Γ ΜΑΡΑ

ΘΕΑ + ΔΣ ΜΑΡΑΘΕΑ

1o ΔΣ ΠΑΛΑΜΑ
1ο ΔΣ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 2ο ΕΚ – ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΜΑΔΑ 3
6θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΔ &

2θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΔ

ΒΟΛΟΥ

 

ΟΜΑΔΑ 4
6ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ
1ο ΔΣ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 4ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – 2ο ΕΚ – ΙΕΚ ΒΟΛΟΥ
ΕΠΑΛ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ + ΓΥΜΝ ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

ΦΑΡΚΑ

ΔΟΝΑΣ

ΟΜΑΔΑ 5
Ν/Γ ΠΕΤΡΟΠΟΡΟΥ
Ν/Γ και ΔΣ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ και ΑΠΧ ΔΟΜΟ

ΚΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ ΔΟΜΟ

ΚΟΥ

ΟΜΑΔΑ 6
ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝ. & ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Ν/Γ & ΔΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση