Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χορήγηση 10 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στα παιδαγωγικά από το ΙΚΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χορήγηση 10 υποτροφιών: Οι υποτροφίες αφορούν σε μεταπτυχιακές σπουδές εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό, μέσω της διεξαγωγής διαγωνισμού. Αιτήσεις και δικαιολογητικά μέχρι τις 8 Μαρτίου 2020.

Χορήγηση 10 υποτροφιών

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει τη χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών, με διαγωνισμό, για μεταπτυχιακές σπουδές (μάστερ) στον τομέα της παιδαγωγικής επιστήμης, εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό (σε μία εκ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, από τα έσοδα του «Θεοδωρίδειου Κληροδοτήματος Εκπαιδευτικών» του αείμνηστου Πάνου Δημητρίου Θεοδωρίδη.

Σε ποιους απευθύνεται

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ της ημεδαπής, δάσκαλοι ή καθηγητές, χωρίς περιορισμό ηλικίας και ανεξάρτητα αν έχουν διοριστεί ως υπάλληλοι του δημοσίου ή αλλού, για τη μετεκπαίδευση τους σε Πανεπιστήμια ή Παιδαγωγικές Ανώτατες Ακαδημίες ή ισότιμες Ανώτατες Παιδαγωγικές Σχολές μιας των χωρών της Ευρώπης, ανήκουσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι κατωτέρω:

α) Οι υποψήφιοι να έχουν ελληνική ιθαγένεια.

β) Οι υποψήφιοι να είναι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής, δάσκαλοι ή καθηγητές, χωρίς περιορισμό ηλικίας και ανεξάρτητα αν έχουν διοριστεί ως υπάλληλοι στο δημόσιο ή αλλού.

γ) Ο βαθμός πτυχίου, ο οποίος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς».

δ) Το ατομικό συνολικό εισόδημα του υποψηφίου να μην υπερβαίνει τις 15.000,00€, ενώ το οικογενειακό συνολικό εισόδημα (γονέων,) σε περιπτώσεις προστατευόμενων μελών, να μην υπερβαίνει τις 30.000,00€. Σε περίπτωση έγγαμων υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη το οικογενειακό συνολικό εισόδημα του υποψηφίου το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει 30.000,00€. Σημειώνεται ότι το συνολικό εισόδημα προκύπτει αφού προστεθούν και τα αυτοτελή φορολογούμενα εισοδήματα κτλ, καθώς και τα απαλλασσόμενα του φόρου εισοδήματα.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Τα δικαιολογητικά μαζί με την ειδική έντυπη αίτηση του ΙΚΥ πρέπει να υποβληθούν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, ή με εταιρεία ταχυμεταφορών (courier), ή με κατάθεση στα Γραφεία του ΙΚΥ (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία) μέχρι την Κυριακή, 08/03/2020.

Περαιτέρω πληροφορίες

Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 210-3726-346 -395 – 406, καθώς και στο e-mail diagwnismoi@iky.gr.

Μπορείτε να βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά,την αίτηση υποψηφιότητας και την εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού.

 Δείτε επίσης

Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη: Χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές 
Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό
3 υποτροφίες σε φοιτητές ΕΚΠΑ από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Πεκίνου

 Δείτε ακόμη

Διεθνής Έκθεση Πανεπιστημίων – IUF: Τον Φεβρουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διεθνές συνέδριο στο ΕΚΠΑ για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 | 20-21 Μαρτίου 2020 
Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Μουσική Παιδαγωγική: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο 
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση