Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χορήγηση Επιδόματος στους Εργαστηριακούς Επιστήμονες που στελεχώνουν Μονάδες Ταυτοποίησης Κορoνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χορήγηση Επιδόματος στους Εργαστηριακούς Επιστήμονες που Στελεχώνουν τις Μονάδες Ταυτοποίησης του Κορoνοϊού – Επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Χορήγηση Επιδόματος
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Αθήνα :

Αρ. Πρωτ. :

10/12/2020

Β 1194

ΠΡΟΣ : Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη
Διεύθυνση :

 

Τηλέφωνο :

Fax:

e-mail:

URL:

Έβρου 94-96, ΤΚ 115 27, Αμπελόκηποι, Αθήνα

210 5224632,

210 5224632

grammateia@gmail.com,

http://www.pev.gr

ΚΟΙΝ:

–   Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

–   Υπουργό Υγείας, κ. Β. Κικίλια

–   Υφυπουργό Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνη

–   Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Α. Γεωργιάδη

–   Γενικό Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας , κ. Α. Κυριαζή

 

ΘΕΜΑ : «Ανοικτή Επιστολή Σχετικά με τη Χορήγηση Επιδόματος στους Εργαστηριακούς Επιστήμονες που Στελεχώνουν τις Μονάδες Ταυτοποίησης του Κορωνοϊού»

 Κε Πρωθυπουργέ,

πληροφορηθήκαμε από τα μέσα Ενημέρωσης και επικροτούμε την πρόθεσή σας να χορηγηθεί εντός των εορτών επίδομα ως αναγνώριση της υπερπροσπάθειας των Κλινικών Υγειονομικών που περιθάλπουν ασθενείς της πανδημίας στις ΜΕΘ και στις Κλινικές.

Επιτρέψτε μας όμως να επισημάνουμε ότι, εκτός από τους Κλινικούς Υγειονομικούς, αξιοθαύμαστη, αν και ανεπαρκώς προβεβλημένη, είναι και η προσπάθεια των Εργαστηριακών Επιστημόνων που εργάζονται στη ταυτοποίηση του SARS CoV-2.

Αυτοί οι «ήρωες των Εργαστηρίων», στην πλειοψηφία τους Βιοεπιστημόνες, δίνουν το δικό τους αγώνα με υψηλό αίσθημα αυτοθυσίας σε επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες εντός – συχνά – υποστελεχωμένων εργαστηριών και χωρίς θεσμικά κατοχυρωμένο εργασιακό πλαίσιο.

Οι επιστήμονες αυτοί εργάζονται τόσο σε Εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας όσο και σε  Εργαστήρια Αναφοράς δικαιοδοσίας του Υπουργείου Έρευνας (πχ. Παστέρ, ΕΚΕΤΑ κλπ).

Ειδικά οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Έρευνας δεν έχουν λάβει ποτέ κανενός είδους τέτοια επιδότηση, αλλά ούτε λαμβάνουν πάγια κάθε μήνα το ανθυγιεινό επίδομα.

Κε Πρωθυπουργέ, η χορήγηση του επιδόματος και στους Εργαστηριακούς συναδέλφους θα ήταν έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς τους και θα προσέφερε εκτός από οικονομική βοήθεια μεγάλη ηθική ικανοποίηση και κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα.

Σε αναμονή των ενεργειών σας,

Με τιμή,

Για το ΔΣ της ΠΕΒ

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 Απόστολος Βανταράκης                                                                               Γεώργιος Βέρροιος

Καθηγητής  Τμ. Ιατρικής Παν. Πατρών                                           Εκπαιδευτικός Β/μιας Εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Εκτακτη ενίσχυση στο προσωπικό ειδικής αγωγής: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δώρο 1 μισθό σε εργαζόμενους δημοσίου
Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας: Λειτουργία ειδικών και Τηλεκπαίδευση έως 23.12-Αναστολή λειτουργίας σχολείων έως 7.1.2021
Συνέχιση λειτουργίας ειδικών σχολείων με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Επιστολή 1.369 εργαζομένων
 Στη Βουλή το πρόστιμο 300 ευρώ σε αναπληρωτές για μετακίνηση με ΙΧ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση