Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χωρίς Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωρίς Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας – Τι είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Χωρίς Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό

Από τις αρχές του σχολικού έτους 2029-20 παραμένει χωρίς τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας.

Οπως βλέπουμε στο eleftheriaonline.gr, το ΕΕΕΕΚ έχει μένει και χωρίς Κοινωνικό Λειτουργό (ΠΕ30), καθότι έκανε χρήση άδειας μητρότητας η Κοινωνική λειτουργός του σχολείου.

Ψυχολογική υποστήριξη από Ψυχολόγο ΚΕΣΥ

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στην οικογένεια μαθητή, μετά από μια τραγική απώλεια, Ψυχολόγος (ΠΕ23) του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Καλαμάτας.

Οχι σε μόνιμη βάση

Ομως ο Προϊστάμενος αυτού Κώστας Σαραβελάκης, επεσήμανε πως δεν υφίσταται διάθεση Ψυχολόγου (ΠΕ23) σε μόνιμη βάση, εξαιτίας των μεγάλων αναγκών της υπηρεσίας του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ).

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας

“Στο σχολείο πρέπει απαραίτητα να διοριστεί ψυχολόγος και δεν είναι τώρα, είναι από την αρχή της χρονιάς που εκκρεμεί η πλήρωση της θέσης.

Εφυγε και η Κοινωνική Λειτουργός και φτάσαμε σε ένα απρόοπτο συμβάν που το σχολείο είναι δύσκολο να το διαχειριστεί χωρίς την παρέμβαση ενός ειδικού”.

Τα παραπάνω δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ κα Αθηνά Σπανού, η οποία εξέφρασε την αγωνία όλων των γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ.

Και συνέχισε

“Στο σχολείο πρέπει απαραίτητα να διοριστεί Ψυχολόγος και δεν είναι τώρα, είναι από την αρχή της χρονιάς που εκκρεμεί η πλήρωση της θέσης”.

Τι είπε ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πελοποννήσου κος Δημήτρης Οικονομόπουλος

Αφού αναγνώρισε την άμεση ανάγκη για παρουσία ψυχολόγου και Ειδικά για την περίπτωση του μαθητή είπε ότι έδωσε εντολή να γίνουν ενέργειες ώστε να υποστηριχθεί ψυχολογικά από ψυχολόγο του ΚΕΣΥ.

Ενημέρωσε μάλιστα πως αφαιρέθηκε η δυνατότητα από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πλήρωση των κενών θέσεων και γίνονται πλέον κεντρικά.

Είναι σε θέση να γνωρίζει δε, ότι υπάρχει πρόβλεψη και για το διορισμό Ψυχολόγων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, με προτεραιότητα στο ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Γυμνάσιο.

Τέλος ο ΠΔΕ Πελοποννήσου δήλωσε:
  • Βρισκόμαστε σε αναμονή των μονίμων διορισμών και περιμένουμε το ΦΕΚ.
  • Η διαδικασία έγινε μέσω ΑΣΕΠ και ο Ψυχολόγος θα είναι μόνιμος.
  • Είμαστε σε μεταβατική περίοδο. Η επόμενη μέρα όμως θα είναι καλύτερη, καθώς για πρώτη φορά διορίζονται ως μόνιμοι τέτοιοι επιστήμονες.
Να υπενθυμίσουμε πως:

Σύμφωνα με Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ αναμένουμε από το Υπουργείο την πρόσκληση δήλωσης περιοχών αναπληρωτών για το 2019-20,  που βρίσκονται στους τελικούς Αξιολογικούς Πίνακες ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα καλύψουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.

Με πληροφορίες από eleftheriaonline.gr

Δείτε επίσης

Απόφοιτοι ΕΕΕΕΚ: 13 Βουλευτές της Ν.Δ ζητούν μια νέα μετα-γυμνασιακή δομή
Ενημέρωση για διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ: ΦΕΚ – Κριτήρια τοποθετήσεων – Λειτουργία Αυτοτελούς
Δικαιολογητικά διορισμών | Κατάλογος
Τα τελευταία νέα για τους μόνιμους διορισμούς
Κυρώσεις διορισμών (Αρθρο 58, Νόμος 4653/2020) – Αποκλεισμός 3 ετών όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Διορισθέντες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ονόματα
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μετά την αφαίρεση των διοριστέων

Πριν φύγετε

Αναπληρώσεις υποψηφίων διορισμών: Αλλαγές σε διατάξεις ΑΣΕΠ
Θέσεις εργασίας ΕΚΕΨΥΕ: Ψυχολόγων, Κοιν. Λειτουργών, Νοσηλευτών, Ιατρών, Διοικ. Προσωπικού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση