Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χωρίς υποχρεωτικό self test στα σχολεία μαθητές, εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωρίς υποχρεωτικό self test στα σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ.

Χωρίς υποχρεωτικό self test

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναφορικά με τη διαδικασία υποχρεωτικής διενέργειας αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) από μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων της χώρας σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19, η ασφαλής επιστροφή στη σχολική μονάδα πραγματοποιείται μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Για ασφαλή επιστροφή υπολογίζονται τρία 24ωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού

Για την ασφαλή επιστροφή, υπολογίζονται τουλάχιστον τρία 24ωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και την απουσία των άλλων συμπτωμάτων, που μπορεί να επιμηκύνουν το δεκαήμερο.

Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει κι 20 ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή.

Επιστροφή στο σχολείο χωρίς υποχρεωτικό self test για όσους βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό μπορούν να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες χωρίς να είναι υποχρεωτικό το self test.

Τι ισχύει για τις στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος
  • Οι μαθητές/τριες,
  • οι εκπαιδευτικοί,
  • τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),
  • το διοικητικό και
  • το λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων,

οι οποίοι αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση δέκα (10) πλήρων ημερών από την τελευταία επαφή με το κρούσμα COVID-19, εφόσον είναι ασυμπτωματικοί, υπό την προϋπόθεση διενέργειας εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, πριν από την προβλεπόμενη ημέρα επιστροφής, αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα:

α) η ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα θεωρείται ημέρα μηδέν (0),

β) ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τη δέκατη (10η) ημέρα,

γ) για την επιστροφή στη σχολική μονάδα την ενδέκατη (11η) ημέρα θα πρέπει το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε τη δέκατη (10 ) ημέρα να είναι αρνητικό.

Δείτε σχετικά

Νέο ΦΕΚ: self test εκπαιδευτικών-μαθητών στα σχολεία-Τα νέα δεδομένα
Νέα εγκύκλιος ενημέρωσης για self test-Διαχείριση κρούσματος covid στα σχολεία
ΕΟΔΥ: Νέο πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος covid στα σχολεία-Επεξηγήσεις για τα self test
Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού: Πότε και πως επιστρέφει στη σχολική μονάδα σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Προμήθεια 2 self test από μαθητές-εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σχολείων από Τετάρτη 19 Μαΐου
ΦΕΚ-Μέτρα άρσης lockdown: Από την Παρασκευή 14 έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση