“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υφυπουργός Ζαχαράκη: Μέχρι τέλος του έτους διορισμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υφυπουργός Ζαχαράκη: Μέχρι το τέλος του έτους διορισμοί – Τι είπε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” για διορισμούς στην ΕΑΕ και Γενική, το άσυλο, το κυβερνητικό έργο.

Υφυπουργός Ζαχαράκη στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς

“Το υπουργείο Παιδείας είναι σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου οι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους”.

Για τους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση

“Το υπουργείο θα καταγράψει τις ανάγκες στη Γενική Εκπαίδευση και δηλώνει πως πρώτο μέλημα είναι η κάλυψη των πραγματικών κενών με βάση συγκεκριμένη χαρτογράφηση”.

Για το κυβερνητικό έργο

“Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής”.

Για το Πανεπιστημιακό Ασυλο

“Αυτό που καταργήθηκε είναι η στρέβλωσή του, η κατάχρησή του, η μετατροπή του από άσυλο ιδεών σε άσυλο ανομίας και παραβατικότητας”.

“Στην ουσία αποκαθίσταται το άσυλο στην πραγματική του έννοια, καθώς θα συντονιστούν όλες οι προσπάθειες για να προστατευθεί η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία”.

Για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

“Οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει με αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οι όποιες γίνουν θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου, χωρίς αιφνιδιασμούς, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Διορισμοί στην Εκπαίδευση: Απέτυχε ο κρατικός σχεδιασμός

Υφυπουργός Παιδείας στα Παραπολιτικά για διορισμούς ΕΑΕ – Γενική, προσλήψεις

Υπερωρίες ΑΣΕΠ – Εκτός στόχων οι διορισμοί…

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση