Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας σε ΔΟΕ: Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής λίγο μετά το Πάσχα-Πίνακες τον Αύγουστο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας σε ΔΟΕ: Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής λίγο μετά το Πάσχα-Πίνακες τον Αύγουστο-Δεν αλλάζει η νομοθετική ρύθμιση για διετή παραμονή των νεοδιόριστων στην οργανική τους θέση – Ενημέρωση από το τ. αιρετό ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκος Φασφαλής ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από τη συνάντηση προέκυψε αναφορικά με την έκδοση της Προκήρυξης ΑΣΕΠ για τους νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής, πως στόχος είναι να εκδοθεί λίγο μετά το Πάσχα, ώστε οι Αξιολογικοί Πίνακες να είναι έτοιμοι μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Επίσης ο τ. αιρετός ενημερώνει πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε στη ΔΟΕ πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα αλλαγής της νομοθετικής ρύθμισης για τη διετή παραμονή των νεοδιόριστων στην οργανική τους θέση.

Υπενθυμίζουμε πως

σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 33591/ΓΔ5 – ΦΕΚ B 1507 – 30.03.2022 – Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως και του Υπουργού Εσωτερικών κου Μ. Βορίδη τροποποιείται η υπό στοιχεία 37693/Ε1/ 08-03-2019 κοινή υπουργική απόφαση “Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων της διαδικασίας επιλογής εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4589/2019 (Α’ 13)” (Β’ 864) – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθεί η ενημέρωση του Ν. Φασφαλή
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Από τη συνάντηση της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που ολοκληρώθηκε μόλις.

1) Στόχος είναι λίγο μετά το Πάσχα να βγει η προκήρυξη της ειδικής αγωγής. Μέσα στον Αύγουστο θα είναι έτοιμοι οι πίνακες για να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών.

2) Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περίπτωση αλλαγής της νομοθετικής ρύθμισης για τη διετή παραμονή των πρωτοδιόριστων.

Δείτε επίσης

Πίνακες ΑΣΕΠ: Οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ απευθείας 

Επικαιροποίηση φακέλων αναπληρωτών στο ΟΠΣΥΔ για κατάρτιση προσωρινών πινάκων EAE ζήτησε το ΥΠΑΙΘ 

Ενημέρωση για Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ, Μετατάξεις, Αποσπάσεις, νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εισαγωγική επιμόρφωση 

Αριθμός μόνιμων διορισμών: Θα καθορισθεί τον Μάιο-Η Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής θα εκδοθεί μετά τις 20 Απριλίου 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση