Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης: Εχουμε κλίνες αν χρειασθούν για παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης: Εχουμε κλίνες αν χρειασθούν για παιδιά μετά το άνοιγμα των σχολείων-Τι δήλωσε στα εγκαίνια του Περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο Υπουργός Υγείας κος Θ. Πλεύρης ερωτώμενος για τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία προσβάλλει περισσότερο νέους και παιδιά, αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απάντησε πως:

“Αυτό το οποίο σχεδιάζουμε, επειδή ακριβώς η μετάλλαξη Δέλτα αφορά και στα παιδιά και επειδή στις ηλικίες 12 με 17 ο εμβολιασμός είναι σε χαμηλά ακόμη επίπεδα, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες, γίνεται ένας σχεδιασμός από τον γενικό γραμματέα, για να έχουμε κλίνες, ώστε εάν χρειαστούν νοσηλείες να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ήδη ο σχεδιασμός αυτός ολοκληρώνεται, καθώς επίσης και στον πιο ευαίσθητο τομέα που είναι οι κλίνες Εντατικής Θεραπείας για παιδιά. Ελπίζουμε να μην χρειασθεί να τις χρησιμοποιήσουμε.

Σημαντικό είναι για μας το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Θεωρούμε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός διασφαλίζει και το άνοιγμα των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών”.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας πως:

Παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας έχουμε και την αναπτυξιακή προοπτική που υπάρχει στον τομέα της Υγείας.

Τα παιδιά εδώ με την προσπάθεια που κάνουν με τη ρομποτική και τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα, μας εντυπωσίασαν όλους.

Το ογκολογικό και πρόληψη, η προσομοίωση που γίνεται, η Ψυχική Υγεία, το Alzheimer και οι δυνατότητες που δίνονται για έγκαιρη πρόγνωση και διάγνωση και βέβαια η προσπάθεια στο κομμάτι του εμβολιασμού και της προληπτικής ιατρικής”.

Δείτε επίσης

Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ από 13.09-Τι ισχύει για τους μαθητές
ΦΕΚ: Λειτουργία εκπαιδευτικών δομών 2021-Μέτρα covid για σχολεία-ΣΔΕ-ΙΕΚ-ΚΔΒΜ-Φροντιστήρια-ΚΞΓ-Βιβλιοθήκες-ΓΑΚ
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση 2021-22: Σε ποιους μαθητές θα παρέχεται
Σχολεία-μέτρα προστασίας-Πρωτόκολλο: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας
ΦΕΚ: Νέο Πρωτόκολλο κορονοϊού στις σχολικές μονάδες-Αρχές Διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Πριν φύγετε

Ομάδες αυξημένου κινδύνου-νέο ΦΕΚ: Τι ισχύει για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυτές
Αγιασμός στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία: Προσέλευση μαθητών στα σχολεία στις 8:15
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση