Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας-Ειδική Αγωγή: Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται από τη “λάσπη στον ανεμιστήρα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας-Ειδική Αγωγή: Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται από τη “λάσπη στον ανεμιστήρα” – Απάντηση στις αιτιάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την Ειδική Αγωγή.

Υπουργείο Παιδείας-Ειδική Αγωγή

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ειδική Αγωγή, όπου εστιάζεται στο πρόσφατο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την ένταξη στη γενική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, υπογραμμίζοντας πως τα ευρήματα της Ανεξάρτητης Αρχής κατεδαφίζουν τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πως η Ειδική Αγωγή αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα – Δείτε ΕΔΩ

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αφού παραθέτει στοιχεία για τις προσλήψεις για την εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών και τα κονδύλια για την κάλυψη αναγκών, αναφέρει πως ενώ παρέλαβε χάος από το ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε “να έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να σχεδιάσουμε στρατηγικά την ΕΑΕ, να δρομολογήσουμε την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, να εντάξουμε τους μαθητές μας στο σχολικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς”.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για άλλη μία φορά, με θράσος και εργαλειοποιώντας το ευαίσθητο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε μία απόπειρα σπίλωσης μίας τεράστιας προσπάθειας Κυβέρνησης και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για κάλυψη των αναγκών στον εν λόγω τομέα.

Αντίθετα, λοιπόν, με το τι έκαναν οι ίδιοι ως Κυβέρνηση, αλλά και με τα ψεύδη που διασπείρουν, ελπίζοντας ότι «κάτι θα μείνει» από τη λάσπη στον ανεμιστήρα, η εικόνα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση έχει πλέον αλλάξει ριζικά, και τα στοιχεία είναι ενδεικτικά:

Προσλήψεις για

εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών

ΣΥΡΙΖΑ

(2018-2019)

ΝΔ

(2022-2023)

Αύξη

ση

Εκπ/

τικοί

7.553 14.762 (Α’ φάση) 95%
Ειδικό

Βοηθ

Προσωπ

928 1.294 (Α’ φάση) 39%
Σχολικ

Νοσηλ

1.127 2.007 (Α’ φάση) 78%
Κονδύλια για την κάλυψη αναγκών
ΣΥΡΙΖΑ (2018-2019) ΝΔ (2022-2023) Αύξη

ση

Για στελέχωση εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών 117.717.373,00 € 209.820.130,80 € 78%
Για στελέχωση υποστηρικτικών δομών 13.134.073,69 € 33.067.200,00 € 152%

Και επιπλέον: 

  • 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση, έναντι μηδενός της θητείας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων ετών, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας που διενεργούνται μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ σε απόλυτη διαφάνεια.
  • Επενδύσεις σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 10 εκ. ευρώ.
  • Για πρώτη φορά στη χώρα, έχει καταρτιστεί Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότιμη Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση πάνω στο οποίο κινείται το ΥΠΑΙΘ συγκροτημένα με συγκεκριμένους στόχους και ορόσημα για απτά αποτελέσματα υπέρ των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

Η αλήθεια είναι ότι, ενώ παραλάβαμε ένα χάος από το ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να σχεδιάσουμε στρατηγικά την ΕΑΕ, να δρομολογήσουμε την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, να εντάξουμε τους μαθητές μας στο σχολικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Δείτε επίσης

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

 Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Ωράριο εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Πριν φύγετε

Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας 

Εκκρεμότητες ζητημάτων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι κατατέθηκε στο ΥΠΑΙΘ-Ποια επιλύονται 

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ΕΒΠ: Απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η αγωγή μελών ΕΒΠ

Πρόβλημα στέγης εκπαιδευτικών: Ο Γολγοθάς για ένα σπίτι στο νησί

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση