Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας και Special Olympics: Aνανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας και Special Olympics: Aνανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας – Υπογράφηκε από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή.

Υπουργείο Παιδείας και Special Olympics

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή υπέγραψε την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας με τον αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Special Olympics Hellas, την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Η κα Μακρή υποδέχτηκε, στο γραφείο της στο ΥΠΑΙΘΑ, τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβη ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα με τον οποίο μοιράστηκε την ικανοποίηση της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας και την στόχευση για συμπερίληψη των ατόμων με νοητική αναπηρία και στον αθλητισμό.

Ως Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για την ειδική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, η κα Μακρή εξέφρασε την θερμή και διαρκή υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες και στην αποστολή της αθλητικής Ομοσπονδίας και επιβράβευσε το έργο των Special Olympics, που στηρίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρει δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Η υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Special Olympics Hellas στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα νοητικής αναπηρίας και συνύπαρξης, μέσω της ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas: «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) – Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί».

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ουσιαστική η στήριξη και η αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην καθημερινή προσπάθεια των αθλητών με νοητική αναπηρία να ξεπεράσουν εμπόδια και να καταρρίψουν ιδεοληψίες που κρατούν μακριά τα άτομα με νοητική αναπηρία από τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία από την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) – Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» είναι ένα δυναμικό, παιδαγωγικό μέσο για την  καλλιέργεια του σεβασμού, της αποδοχής και της ορατότητας της αναπηρίας, την κατάργηση στερεοτύπων και αποκλεισμών και την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμης, ανοιχτής και προσβάσιμης μέσω του αθλητισμού, με αφετηρία το σχολικό περιβάλλον».

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ Δημήτρης Κερερές και η προϊσταμένη του τμήματος Προάσπισης Δικαιωμάτων μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αθηνά Χριστοπούλου. Εκ μέρους των Special Olympics Hellas, παρέστησαν η αθλήτρια της Κολύμβησης Νάνσυ Διαπούλη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Καλλιγάς, ο Ταμίας του Δ.Σ. Γιώργος Δασουράς, η Εθνική Διευθύντρια Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η Διευθύντρια και η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ναταλία Ανδριανοπούλου και Μίλλυ Κονταξή και η Υπεύθυνη του Προγράμματος Οικογενειών Βικτωρία Τούση.

Δείτε επίσης

Διαγωνισμός Pisa: Εξοπλισμός 242 σχολικών μονάδων-Προμήθεια 4.500 laptop και 2.500 ακουστικών 

Εκσυγχρονισμός πληροφοριακών συστημάτων για τον Ψηφιακό Μετασχ/σμό της Εκπ/σης-Πρόσκληση για προτάσεις 

 Σχολικές μονάδες ΔΥΕΠ 2024-25 | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση