Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Υπουργείο Παιδείας: Οτι θα ισχύσει για τις νέες οργανικές των εκπαιδευτικών θα ισχύσει και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπουργείο Παιδείας: Οτι θα ισχύσει για τις νέες οργανικές των εκπαιδευτικών θα ισχύσει και για τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Οτι θα ισχύσει για τις νέες οργανικές των εκπαιδευτικών θα ισχύσει και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ

Σχετικά με την ενημέρωση του Αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκου Φασφαλή, ότι οι Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ολοκληρωθούν τέλος Μαρτίου ή τις πρώτες μέρες του Απριλίου 2024, καθότι πρόθεση του Υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, είναι να υλοποιηθεί το αίτημά να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό των κενών και οι νέες οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μετά από σχετική πληροφόρησή μας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το αυτό θα ισχύσει και για τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Συγκεκριμένα, αν τελικά υπάρξει νομοθέτηση νέων οργανικών θέσεων, αυτή θα αφορά και στις 1.550 νέες οργανικές θέσεις των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Υπενθυμίζουμε ότι  διάταξη που αφορούσε στη σύσταση των νέων 1.555 οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ με την κατανομή αυτών ανά κλάδο, είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», όταν αυτό ήταν να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση και για άγνωστο λόγο απεσύρθη την τελευταία στιγμή.

______________________________

Τι ανακοίνωσε ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής

Οι Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ολοκληρωθούν τέλος Μαρτίου ή τις πρώτες μέρες του Απριλίου 2024, σύμφωνα με ενημέρωση του Αιρετού του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκου Φασφαλή, καθότι πρόθεση του Υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, είναι να υλοποιηθεί το αίτημά να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό των κενών και οι νέες οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Ο Αιρετός επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση της θέσης του Κλάδου για τη νομοθέτηση των νέων οργανικών θέσεων για όλους.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Προσλήψεις 130 εκπαιδευτικών Α/θμιας (54) και Β/θμιας Εκπαίδευσης (76) για το 2023-24

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση