Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζαχαράκη για επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Θα “τρέξει” μέχρι τον Φεβρουάριο-20 ώρες για 180.000 εκπ/κούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ζαχαράκη για επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Θα “τρέξει” μέχρι τον Φεβρουάριο-20 ώρες για 180.000 εκπ/κούς-Τι απάντησε στη Βουλή για τους μαθητές ευπαθών ομάδων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ζαχαράκη για επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ραλλίας Χρηστίδου, με θέμα: “Ανεπαρκής προετοιμασία του Υπουργείου Παιδείας και καθυστέρηση στην έναρξη των εξ’ αποστάσεως μαθημάτων για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”.
Απαντώντας
κατά τη διάρκεια συζήτησης η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε με τα παρακάτω λόγια το επικείμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα αφορά 180.000 εκπαιδευτικούς.
Επιμόρφωση 180.000 εκπαιδευτικών

“Και να πάω και στην επιμόρφωση που είναι πολύ σημαντική.

Ήδη από τον Απρίλιο έγιναν μαθήματα με MUK, με ειδική πλατφόρμα, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ΕΑΠ, στο οποίο συμμετείχαν περίπου δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Όμως, είμαι εδώ για να ανακοινώσω κιόλας το πολύ μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο τρέχω από το ΕΣΠΑ και το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, πρόγραμμα δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Έτρεξε με πολύ γρήγορους ρυθμούς

έτσι για όποιον ξέρει το ελληνικό δημόσιο, που αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, δηλαδή δημόσιο, μόνιμοι και αναπληρωτές.

Άρα, φανταστείτε ότι θα καλύψει γύρω στα εκατόν ογδόντα χιλιάδες άτομα μέσω πανεπιστημίου και με τη συνεργασία του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Το δημόσιο, δηλαδή, έρχεται να επιμορφώσει το δημόσιο και είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα. Θα είναι είκοσι ώρες επιμόρφωσης σημαντικές. Θα τρέξει μέχρι τον Φεβρουάριο το μάξιμουμ.

Και αυτό δεν θα αφορά μόνο

το να ξέρω τι σημαίνει e-class ή τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, αλλά και το παιδαγωγικό αντικείμενο, το οποίο βλέπουμε διεθνώς ότι απασχολεί τους παιδαγωγούς που πρέπει να κάνουν εξ αποστάσεως”.

______________________

Επίσης η κα Ζαχαράκη ανακοίνωσε πως 491 μαθητές κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

“Όμως, αυτήν τη στιγμή, επειδή είπατε ότι δεν γίνεται, να σας ενημερώσω ότι ήδη τετρακόσιοι ενενήντα ένα μαθητές -και είναι σημαντικός αριθμός σας λέω, γιατί είναι μικρός κατά τόπους- κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Και, μάλιστα, προτρέπω και τις διευθύνσεις που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν, να το συνεχίσουν.

Δεσμεύομαι,

μάλιστα, να επανέλθω στη Βουλή και με μελλοντική ερώτηση ίσως και την άλλη εβδομάδα για να δώσουμε επικαιροποιήσεις των αριθμών, γιατί θέλουμε και εμείς αυτά τα κενά, τα οποία τα είδαμε, να καλυφθούν.

Ξέρω ότι από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο δεν κατάφεραν όλα τα παιδιά να κάνουν εξ αποστάσεως.

Δείτε σε μορφή word όλη τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτού Ραλλίας Χρηστίδου

Δείτε επίσης

Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες και τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία
Τροπολογία για εκλογές αιρετών: Εξουσιοδότηση σε Υπουργό Παιδείας καθορισμού εκλογικών διαδικασιών-Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
 Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη σε Ρόδο και Χάλκη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση